GÅ TILLBAKA

Nyår i Västerås 2023

6 månader sedan
Nyår i Västerås 2023

Nyårsafton i Västerås är det perfekta tillfället att utforska stadens kulinariska scen. Från lyxiga middagar till mysiga lokala favoriter, här är en guide till de bästa restaurangerna i Västerås för att fira in det nya året 2023.

 1. Steam Hotel – Gastronomisk Elegans
  Beläget vid Mälarens strand, erbjuder Steam Hotel en exklusiv nyårsmiddag i en unik industriell miljö. Med en gourmetmeny som kombinerar traditionella svenska smaker med en modern twist, är detta en idealisk plats för en lyxig nyårsfirande.
 2. Skybar Lounge – Panoramautsikt och Fine Dining
  I toppen av ett av stadens högsta byggnader, erbjuder Skybar Lounge inte bara en fantastisk utsikt över staden, utan också en utsökt nyårsmeny. Deras specialiteter inkluderar lokala råvaror och kreativa cocktails, perfekt för att skåla in det nya året.
 3. Västerås Konserthus – En Kulinarisk Konsertupplevelse
  Västerås Konserthus är inte bara en plats för musik utan också för fin mat. Deras nyårsmeny är ofta inspirerad av säsongens råvaror och ackompanjeras av levande musik, vilket skapar en unik atmosfär för att välkomna 2024.
 4. Historiska Pubar i Västerås – En Smak av Tradition
  Västerås är hem till flera historiska pubar som serverar traditionella svenska rätter. Dessa mysiga, rustika pubar erbjuder en hjärtlig nyårsmiddag med klassiska svenska smaker – en perfekt miljö för en avslappnad firande.
 5. Mälardrottningen Yacht – Middag på Vatten
  För en unik middagsupplevelse, erbjuder Mälardrottningen Yacht en festlig nyårsmeny ombord. Njut av en lyxig middag medan du flyter på Mälaren, med en storslagen utsikt över Västerås fyrverkerier.
 6. Lokala Delikatesser i Stadskärnan
  Västerås stadskärna är hem till många utmärkta restauranger som serverar allt från moderna svenska till internationella rätter. Utforska de lokala favoriterna för en genuin och intim nyårsfirande.
 7. Beställt hem något gott från Il Mondo
  Västerås egna trattoria har stängt på nyårsafton men man kan passa på att beställa hem något dagen innan.
 8. Kajplats 9
  Fira nyår i klass på hemmaplan! Beställ Kajplats 9s nyårskasse och bjud sällskapet på en otrolig middag. Med allt från snacks till hummersoppa och otroliga alternativ på varmrätt kan du fira in det nya året på topp. Dessutom finns det även en barnmeny med klassiker såsom köttbullar, potatismos, gräddsås, lingon till huvudrätt och efterrätten består av vaniljglass och chokladsås.

Sammanfattning
Västerås restaurangscen erbjuder något för alla smaker denna nyårsafton. Oavsett om du är ute efter en lyxig gourmetmiddag eller en traditionell svensk fest, finns det gott om alternativ för en minnesvärd nyårsfirande. Glöm inte att boka i förväg för att säkra din plats!

nyår västerås
nyår
Nyår Västerås 2023