GÅ TILLBAKA

Nytt år – nya restauranger att upptäcka!

ett år sedan
Nytt år – nya restauranger att upptäcka!

Foto: @bistromariesthlm, Instagram.

Ett nytt år innebär ofta nya löften för oss själva. Ett av dessa löften tycker vi borde vara att upptäcka nya matkulturer och nya restauranger i Stockholm. Med ett nytt år framför oss finns det massa härliga nyöppnade koncept i Stockholmsområdet värda att besöka. Nedan listar vi nya restauranger i Stockholm, så det är bara att börja bocka av listan och njuta, kanske är det så att du hittar din nya favoritrestaurang redan ikväll?

Brutalisten

Brutalisten nya restauranger i Stockholm
@brutalisten, Instagram.

Ett otroligt koncept som föddes under pandemin. Konstnären Carsten Höller applicerade arkitektonisk brutalism på matlagning och resultatet blev något utöver det vanliga. Brutalismen inom arkitekturen härstammar från de mest uttrycksfulla och kontroversiella arkitektoniska stilarna. Detta finner man genomsyrar konceptet. Det är en otrolig interiör, en meny skapad av den prisbelönte Stefan Eriksson och en stark tilltro till rena smaker. Med andra ord en upplevelse du inte vill missa.

Regeringsgatan 71

Capricci

Vid Hornstulls strand hittar vi Capricci som är en italiensk restaurang och bar. Njut av deras napolitanska pizza, pasta och andra läckra italienska delikatesser. Dessutom har de en uteservering som kommer vara helt fantastisk vid soliga dagar med utsikt över Årstaviken.

Capricci Stockholm
@capricci.sthlm, Instagram.

Hornstulls strand 4

Alba Vinbar

2022 öppnades vinbaren och har snabbt blivit otroligt populärt. Här samlas nyfikna och gott utbildade inom området naturvin och bubbel. I den avslappnaden vinbaren väljs drycken med omsorg och fylls på med nya läckra nyheter och trender varje vecka. Den fransk-italienska menyn är enkel och rustik, och passar dessutom alldeles perfekt till drycken.

Alba Vinbar Stockholm
@alba_nytorget, Instagram.

Skånegatan 88

Bistro Marie

I historiska Gamla Stan hittar vi Bistro Marie där en kombination av det bästa från det italienska, franska och svenska köket serveras. Dessutom erbjuder de en bred dryckesmeny och en härligt avslappnad miljö.

@bistromariesthlm, Instagram.

Stora Nygatan 28

Chez Jolie

Den kända restaurangadressen Ingmar Bergmans gata 2 har huserat flertalet restauranger genom åren. Chez Jolie öppnade 2022 och är en klassisk franskt bistro. Med andra ord kan du förvänta dig läckra viner och klassiker från det franska köket. Därför kommer din upplevelse inte göra dig besviken!

Chez Jolie
@chezjolie.se, Instagram.

Ingmar Bergmans gata 2

Gazza

Pastaälskare – se hit! Först och främst handlar allt hos Gazza om hantverkspasta. Menyn är varierande men spaghetterian fokuserar på everything pasta. Bland annat hittar du allt från anolini till ravioli med kaninragu, lardo och salvia. Det finns även charkuterier och annat gott att upptäcka. Framförallt behöver du boka din plats i tid då lokalen fylls fort.

Gazza
@gazzasthlm, Instagram.

Hornsgatan 66

Nu kan du börja upptäcktsfärden och hitta nya restauranger i Stockholm.

stockholm
restauranger i stockholm
nya restauranger i stockholm
gazza
chez jolie
bistro marie
brutalisten
alba vinbar
capricci
restauranger stockholm
hornstull