GÅ TILLBAKA

NOM i Västerås: Köttkrogens historia med bröderna Gabriel och Tomas Özgun

5 år sedan
NOM i Västerås: Köttkrogens historia med bröderna Gabriel och Tomas Özgun

De framgångsrika krögarna, och även bröderna, Gabriel och Tomas Özgun driver NOM i Västerås. De har en lång erfarenhet inom restaurangbranschen och kärleken för restaurang, mat och dryck har funnits med dem ända sedan tonåren. Det var där kärleken för restaurangbranschen fick sina rötter och utvecklades med åren, och erfarenheten, till NOM i Västerås. Vi har pratat med bröderna om deras koncept och restaurang, kärleken för yrket och vilken rätt som är deras mest populära.

Brödernas hårda arbete ledde vägen till NOM

– Sedan vi var unga har vi på ett eller annat sätt haft kontakt med restauranglivet. Vår äldre bror drev en krog där vi som unga jämt ville arbeta och hjälpa till. Han sa till oss flera gånger “nu räcker det, ni får gå hem” men vi tyckte det var för roligt för att gå, det var något som höll en kvar. Det var otroligt roligt och lärorikt men också en hel del hårt arbete. Det hårda arbetet, tillsammans med den erfarenheten vi fått genom åren, är det som gjort att vi kommit dit vi är idag med NOM. Det som höll oss kvar på vår brors krog för många år sedan är fortfarande det vi jobbar för och det är kundernas nöjdhet, vilket är något vi fokuserar otroligt mycket på, berättar bröderna Özgun.

Konceptet som fyllde tomrummet   

– Resan med NOM började för snart 6,5 år sedan. Vi hade varit intresserade länge och rätt möjlighet visade sig för oss att ta över lokalen som på den tiden var ett café. Atmosfären i lokalen var det som först fångade oss, lokalen är otroligt unik och har en skön stämning redan från att du kliver in. Byggnaden är från 1850-talet och vi ville behålla den unika känslan som finns och att det ska kännas väldigt trevligt och mysigt för gästerna, berättar Tomas Özgun.

– När vi började utveckla vårt koncept utgick vi från att det fattades en renodlad köttkrog i Västerås. Vi ville fylla det tomrummet genom att bygga upp en restaurang som har fokus på kött och framförallt hög kvalitet av köttdetaljer. Vi ville också göra det till en trevlig sällskapsgrej, vilket är där idéen om mixtallrikarna föddes och allt annat utvecklades i sin tur efter det, berättar Gabriel Özgun.

”Vi vill erbjuda en grym smakupplevelse och något vi fokuserar väldigt mycket på är också service”

– Maten vi erbjuder har vi som sagt valt att ha stor fokus på kött men vi leker jättegärna med tillbehören, förrätterna och desserterna. Smakerna anpassas efter säsong men också efter våra fantastiska kockars kunskap och initiativ. Vi är en köttkrog men vi har också vegetariska alternativ och fiskalternativ, det är dock inte vårt stora fokus. Vi vill erbjuda en grym smakupplevelse men något vi fokuserar väldigt mycket på är också service. Sedan vi öppnade NOM har vi sagt att vi vill vara bäst på service, för det som är viktigast för oss är att våra kunder är nöjda, säger Gabriel Özgun.

Barhänget du inte vill missa

– Bakom baren har vi konstnärer som trollar med drinkarna. Till exempel har vi Felix Bankler och Andreas Karlsson som har tävlat och kommit till finalen i Cocktailkampen, vilket visar på vilken kunskap och noggrannhet de har i sitt jobb. Vi har en otroligt kunnig personal och ett sortiment som återspeglar det. Vi har ett brett utbud av vin, öl och spritsorter som vi varierar och uppdaterar efter säsong. I baren hittar du inte bara ett skönt gäng utan även hög kvalitet på det som serveras, vilket vi märker är uppskattat från gäster, berättar bröderna Özgun.

NOM i Västerås
 

Varför de satsar på hög service

– Jag har varit krögare i snart 20 år och anledningen till att jag älskar det här yrket är för vi jobbar med att göra andra människors upplevelse till ett minne. Och det är inte förrän gästerna är nöjda som vi lyckats med vårt jobb. Därför satsar vi väldigt mycket på inte bara servera bra mat utan även hög service. Det är otroligt roligt när gäster ger dig en kram på vägen ut och tackar en extra gång för bra service och mat. Det var det som fick oss att inte vilja gå hem från vår brors restaurang när vi började och det är något som driver oss än idag,  berättar Gabriel Özgun.

NOM i Västerås

– Jag gillar hur mat och dryck på något sätt för samman människor, att man delar en upplevelse genom det. Ingen dag är den andra lik vilket är både utmanande men väldigt spännande och roligt. Det är ett häftigt yrke och på NOM har vi ett grymt bra team som gör det extra roligt att komma till jobbet, berättar Tomas Özgun.

Sommarens höjdpunkt och gästernas favoriträtt

I sommar kommer NOM i Västerås ha en större terrass som nu är under konstruktion. Där kommer du kunna njuta av drinkar i sommarsolen vid Svartån och dela på den mest populära rätten med vänner och familj: köttmixen. Njut av en härlig lunch eller middag i den mysiga lokalen hos NOM i Västerås eller sväng förbi när deras DJ har spelning. Vare sig det är vardag eller helg är NOM i Västerås en restaurang där du kan av god service, mat och dryck av hög kvalitet, som passar för alla tillfällen.

NOM i Västerås
Foto: @mamivik på Instagram.

 

NOM Västerås
NOM i Västerås
Tomas Özgun
Köttkrog