GÅ TILLBAKA

Upplev Stockholms härligaste uteserveringar

2 år sedan
Upplev Stockholms härligaste uteserveringar

Foto: @malarpaviljongen, Instagram

När solen gör sin återkomst är vi definitivt inte långsamma med att ta på oss solbrillorna och börja glassa. Det är något speciellt med att gå på upptäcksfärd i Stockholm och landa på ett fik eller restaurang med en riktigt go uteservering. På med skorna och njut av Stockholms härligaste uteserveringar, enligt vårt tycke att tillägga. Om du har fler tips kan du alltid maila oss på [email protected] så lägger vi till dom i guiden, deal? Okej, tillbaka till Stockholms uteserveringar nedan.


RESTAURANG BLECK

I Lilla Blecktornsparken hittar du denna gömda pärla. Hipster Södermalm möter barnfamiljer möter par på dejt, hur härligt? Uteserveringen ligger intill parken och blir under vår och sommar destination mys.

@restaurang_bleck, Instagram

Meny: Mindre rätter att dela på & brunch på helgerna.

Adress: Katarina Bangata 68

BOULEBAR RÅLAMBSHOV

Okej, finns det något roligare än att testa en ny aktivitet kombinerat med god mat? Tveksamt. Boulebar Rålis ligger i hörnet av Rålambshovsparken på Kungsholmen. Ett riktigt mysigt ställe för drinks medan du spelar lite hederlig boule.

@boulebarralambshov, Instagram

Meny: Klassiska franska rätter & brunch på helgerna.

Adress: Smedsuddsvägen 2

ENSKEDEPARKENS BAGERI

Intill ridskolan och koloniträdgårdar (ni förstår myset) där ligger Enskedeparkens Bageri. Ett litet café med fåtal bord men ack så värt att besöka. Tips är kanelbullarna, sjukt poppis. Fun fact, dom vann Gulddraken 2016.

@enskedeparkensbageri, Instagram

Meny: Smörgåsar och grillade mackor, fika etc.

Adress: Enskede gårdsväg 3

FÄRGFABRIKEN

På med kulturhatten och njut av ett besök på museet Färgfabriken ute på Liljeholmen. Namnet har de fått från sin historia då det under slutet av 1800-talet och början av 1900-talet producerades färg, tvål och andra konstnärliga material i samma byggnad. Landa på Färgfabrikens Kafés uteservering efter en konstnärlig upplevelse.

@fargfabrikenskafe, Instagram

Meny: Lättare lunch, fika och brunch.

Adress: Lövholmsbrinken 1

GRODAN

Mitt i Stockholms City hittar du Grodan. Visste du att det ursprungliga namnet var La Grenouille, men stammisarna hade svårt att uttala det franska namnet så de bytte? Ett fun fact du kan partytrixa med. Sedan 1985 har Grodan funnits på plats och är en älskvärd pärla på Östermalm.

@grodangrevture, Instagram

Meny: Klassiska svenska rätter, frukost & cocktails.

Adress: Grev Turegatan 16

ROSENDALS TRÄDGÅRD

Djurgården + Rosendals Trädgård = mysets mys. En av Stockholms pärlor är givetvis Rosendals Trädgård. Trädgårdscaféet erbjuder massa platser och är en riktigt populär plats under vår- och sommartid. På sommaren kan du dessutom sitta i gräset i fruktträdgården. Ni förstår viben.

@rosendalstradgard, Instagram

Meny: Sallader, soppor, smörgåsar och bakverk gjorda i bageriet bredvid.

Adress: Rosendalsterassen 12

ARTILLERIET

Innanför murarna till Armemuseet hittar du Artilleriet.  Njut av en go lunch, middag eller varför inte läckra cocktails och prisvärd cava. Dom har också livespelningar under veckan och våra fyrbenta vänner är välkomna på gården.

@restaurangartilleriet, Instagram

Meny: Olika menyer för olika tillfällen. Lunch, middag, brunch, cocktails etc.

Adress: Artillerigatan 13

CALLE P

Precis mellan Berns, Chinateatern och Kungliga Dramaten hittar du Berzelii Park och Calle P. Perfekta stället att ta en middag eller ett glas på innan en föreställning eller konsert, mitt i smeten.

@callep_restaurant, Instagram

Meny: Anpassat efter säsong och erbjuder egengjord pasta bland annat.

Adress: Berzelii Park

FÅFÄNGAN

Fåfängan = sommar, sommar, sommar. Uteserveringen utstrålar idyll och vill du njuta av en grym utsikt så kan du se över stadens inlopp, Djurgården och Gamla stan. Not bad, not bad at all.

@fafangan, Instagram

Meny: Spana in hemsidan.

Adress: Klockstapelsbacken 3

HALLWYLSKA

Detta måste vara en av Stockholms vackraste innergårdar. Här vill du hänga i Stockholm under sommarmånaderna och svalka dig med en drink eller två. Det är en given kandidat för middag och drinkar, en fika efter ett besök på Hallwylska museet eller en skön lunch.

@hallwalyskarestaurang, Instagram

Meny: Spana in hemsidan.

Adress: Hamngatan 4

JOSEFINA

En pampig uteservering med extravagant inredning ute på Djurgården – där är Josefina och väntar på dig. Under långa ljusa sommarkvällar finns en enorm uteservering med soldäck, soffor och palmer perfekt för att skapa minnen med polarna.

@josefinasthlm, Instagram

Meny: Kombination av det klassiskt svenska med internationella influenser.

Adress: Galärvarvsvägen 10

MÄLARPAVILJONGEN

Pärlan ute på Norr Mälarstrand. På en brygga i en sjukt mysig miljö får du lite utomlandskänsla när du blickar ut över bryggan och stranden. En mysig kvarterskrogskänsla med härlig musik.

@malarpaviljongen, Instagram

Meny: Spana in hemsidan.

Adress: Norr Mälarstrand 64

uteservering
stockholm
restaurang bleck
boulebar rålis
enskedeparkens bageri
färgfabriken
grodan
rosendals trädgård
uteserveringar stockholm
mysiga uteserveringar