GÅ TILLBAKA

Mr. Mango flyttar in i Saluhallen Slakteriet

4 år sedan
Mr. Mango flyttar in i Saluhallen Slakteriet

Efter år i restaurangbranschen bestämde sig Josefin Jackson och Marcus Nilsson för att starta eget. Grundarna har sedan gymnasietiden burit med sig idéen om att starta en foodtruck. Sagt och gjort har Mr. Mango foodtruck på kort tid hunnit göra rutter runt om i Sverige och de har även expanderat och skaffat fast adress. De öppnade sitt lunchhak på Sigurdsgatan 25 i Västerås under 2019. Med olika erfarenheter inom restaurangbranschen visste de båda att de inte ville begränsas till ett enda kök, men ändå behålla en röd tråd genom menyn – mangon. Nu berättar de om sin nästa expansion – inflytt hos Saluhallen Slakteriet

Varför mango? 

– Konceptet föddes ur idéen att inte begränsa oss själva till ett specifikt kök, utan snarare fokusera på en råvara som skulle vara återkommande och den röda tråden för oss. Mangon föll sig naturligt på något vis! Vi gillar hur man kan kombinera och experimentera med smaker och även anpassa det till olika rätter från olika kök. Alla rätter innehåller mango och därav namnet, berättar Josefin Jackson och Marcus Nilsson om deras koncept Mr. Mango Foodtruck i en tidigare intervju.

Foto: @mrmangofoodtruck på Instagram.

– Vi ville göra något annorlunda, något som vi inte sett någon göra. Och vem älskar inte mango? säger Marcus Nilsson med ett leende.

Nu kan du besöka Mr. Mango på tre olika ställen   

– Visionen med Mr. Mango har alltid varit att ta det till en restauranglokal och att det blev Saluhallen Slakteriet var egentligen en ren slump. Lunchluckan uppstod på samma sätt, en spontan konversation egentligen som senare lett till något större. Vi hade precis öppnat lunchluckan när vi fick förfrågan om vi ville vara en del av Saluhallens expansion och då kändes det nog ganska överväldigande, ska vi ha ett till ställe nu tänkte vi. Men sedan sa vi “varför inte!” och körde. Vår fokus har aldrig varit att vara mitt i stan och vi känner att Saluhallen är ett naturligt steg för oss i vår expandering och att det stämmer överens med vad vi känner är bra mat och stämning överlag. Vi är otroligt spända över att flytta in och göra de andra restaurangerna sällskap, berättar Josefin Jackson.


Foto: @mrmangofoodtruck på Instagram. 

“Största skillnaden” 

– Den största skillnaden är nog att menyn kommer fokusera mest på tacos i början och sedan kommer vi ha alkoholtillstånd, annars är det inte mycket större skillnad än så. Konceptet är detsamma! Vi kommer kunna erbjuda andra rätter när vi blivit lite varmare i kläderna när det kommer till just hallen, men till en början kör vi på en enklare meny. Storfavoriterna först! Restaurangen är väldigt inspirerad av trucken, det är lite mörkare och industri-känsla. Det kommer finnas sex platser vid disken där man kommer kunna uppleva ett närmare möte med både oss och maten, förklarar Josefin Jackson. 

Slutsålt två dagar efter lansering 

– Vi kommer erbjuda vårt egna öl vilket vi också är otroligt peppade över. Tillsammans med Hantverksbryggeriet har vi tagit fram en IPA som självklart innehåller mango. Två dagar efter vi lanserade första batchen så sålde den dock slut. Vi är otroligt glada och tacksamma över den responsen. Nu bryggs den nya batchen som är förväntad att vara klar dagen innan öppning på Saluhallen. Vi kommer köra lättöl också, förklarar Josefin vidare.


Foto: @mrmangofoodtruck på Instagram. 

Tankarna kring att öppna en ny restaurang under coronaviruset 

– Att öppna en ny restaurang just nu i rådande tider har sina för- och nackdelar, såklart. Det positiva är att vi har ju märkt att vi fått en mycket större och bredare kundkrets nu och vi hoppas såklart att det blir detsamma i hallen. Även om det blir lite lugnare i början kanske så tror vi att vårt koncept är så pass unikt och att folk vill utforska det tillsammans med oss. Vi har nått ut till många fler för att vi har haft utkörning själva, vi har aldrig haft pensionärer som kommit lunchluckan och har nu besökt oss. Och många har frågat när vi öppnar i Saluhallen vilket är otroligt kul och spännande. Där kommer vi köra på längre öppettider och hoppas skapa en plats där folk vill hänga över god mat och bra dryck, säger Josefin exalterat.

Den otroliga resan på bara 11 månader 

– Vi startade för 11 månader sedan, och har gått från food truck till lunchluckan, och nu en fullt utrustad restaurang. Vilket är otroligt spännande och det var ju det som var planen hela tiden, och det känns fantastiskt att nå våra mål så pass snabbt ändå och expandera i den takten vi gjort. Nästa gång vi ses kanske vi pratar om att öppna i en ny stad, vem vet?! Att också få ha så fina gäster som följer med oss på resan, oavsett om de varit med oss sedan food trucken eller lärt känna oss via lunchluckan så är alla lika spända över att följa med oss till vår nästa destination som då är Saluhallen Slakteriet. Vi kommer ha alla tre enheter öppna, så ingen behöver vara orolig för mangobrist, säger Josefin och skrattar.

”Vi har vårt mango-gang” 

– Responsen från våra gäster har alltid varit fantastisk, vilket vi är så tacksamma och stolta över. Vegantacon är än idag topprätten, folk pratar om den hela tiden och att den är en snackis fortfarande är superkul! Vi har även våra roliga kläder och vi gör en rolig grej av det. Vi har med tiden byggt ett community med våra gäster vilket är väldigt kul. Det blir liksom en “intern” grej med våra gäster, och vi älskar det. Vi säljer kläder och kepsar vid trucken och kommer förhoppningsvis ha med oss grejer i Saluhallen också. Vi har vårt mango-gang och vi ser fram emot att göra det större i samband med flytten till Saluhallen. Vi längtar efter att få lära känna nya gäster och visa dem hur fantastisk mangon är, säger Josefin och avslutar skrattandes.

Öppningsdatum: 2 maj 2020, 10:00-21:00
Adress: Slakterigatan 6-10, Västerås 

 

Mr Mango Foodtruck
Josefin Jackson
Marcus Nilsson
Mr Mango Västerås
mr mango saluhallen slakteriet