GÅ TILLBAKA

Mr. Mango: Foodtruck med ett unikt koncept!

5 år sedan
Mr. Mango: Foodtruck med ett unikt koncept!

Efter många år i restaurangbranschen bestämde sig Josefin Jackson och Marcus Nilsson för att starta eget. De har tillsammans tagit fram ett unikt koncept som du kommer kunna ta del av. De berättar i denna intervju om konceptet, deras historia och vad du hittar på menyn.

Den röda tråden är inte ett specifikt kök utan en råvara

– Konceptet föddes ur idéen att inte begränsa oss själva till ett specifikt kök, utan snarare fokusera på en råvara som skulle vara återkommande och den röda tråden för oss. Mangon föll sig naturligt på något vis! Vi gillar hur man kan kombinera och experimentera med smaker och även anpassa det till olika rätter från olika kök. Alla rätter innehåller mango och därav namnet, berättar Josefin Jackson och Marcus Nilsson om deras koncept Mr. Mango Foodtruck.

– Vi ville göra något annorlunda, något som vi inte sett någon göra. Och vem älskar inte mango? säger Marcus Nilsson med ett leende.

Mr Mango Västerås

“Det är något med tempot i ett kök som gör att man kommer till liv”

– Vi har gått i skolan och jobbat tillsammans sedan gymnasiet, vilket är över tio år sedan. Vi har båda erfarenhet inom restaurangbranschen och älskar yrket. Det är något med tempot i ett kök som gör att man kommer till liv, berättar Marcus Nilsson.

– Ja precis, man blir som en familj i personalen och har väldigt roligt tillsammans. Det är nog det som dragit oss båda till restaurangbranschen och såklart matlagningen. Varje dag blir givande på olika sätt för det är så mycket som hinner hända i ett kök, fortsätter Josefin Jackson.

En idé som såddes för tio år sedan

– Vi har känt varandra väldigt länge som sagt och även jobbat ihop länge. Det känns roligt att kunna jobba för sig själv och skapa något nytt. Under tiden vi gick i gymnasiet hade vi ett projektarbete och redan då såddes idéen om en foodtruck. Det kändes som en rolig grej, vara på roadtrips och servera god mat. Så det här har väl på något sätt varit en dröm länge. Och nu är vi här och förverkligar det vilket känns väldigt spännande och roligt! säger Josefin Jackson exalterat.

– Vi börjar med en foodtruck är för att det känns som ett bra sätt att starta. Vi tycker det ska bli roligt med roadtrips och servera mat i Västerås men också hela Sverige. Vi vill befinna oss på bland annat festivaler och liknande, fortsätter Marcus Nilsson.

Vad kommer finnas på menyn?

– Vi kommer som sagt erbjuda en meny med mangon som råvara i fokus. Vi har haft en del menyprovningar med vänner och branschfolk som hjälpt oss utveckla menyn med hjälp av feedback. Det har varit en väldigt rolig process och nu längtar vi mest till att få börja laga maten och servera gäster, berättar en ivrig Marcus Nilsson.

– Menyn kommer variera en del beroende på event. Men alla älskar ju burgare så självklart har vi en på menyn! Mr. Mangos Masterpiece kallar vi den och det är en burgare på högrev, mango- och baconjam, dubbelost, vitlöksmajonnäs och picklad rödlök, säger Josefin Jackson.

– Vi har även Mr. Mangos Massive Corndog som är en friterad korv inlindad i ost och bacon och serveras med egengjord mangoketchup och vitlöksmajonnäs, fortsätter Marcus Nilsson.

”Viktigt att menyn har något för alla”

– För oss är det viktigt att menyn har något för alla därför har vi även andra rätter som kycklingwrap med egengjord mangoraja och även falafelwrap med samma innehåll. En fisktaco med chili- och sesampicklad mango. Vi kommer även servera veganska rätter. Vi kommer också ha Messy fries, med tomat- och mangosalsa, vitlöksmajonnäs, mangoketchup och ost. Det är rätterna vi har i dagsläget sedan kommer vi jobba vidare med nya rätter och utveckla dom. Vi är väldigt glada och exalterade och längtar efter att träffa våra gäster, berättar dem avslutningsvis.

@mrmangostreetfood, Instagram.
Håll utkik efter Mr. Mango Foodtruck i Västerås och Sverige!
Nyheter
Nyöppning
Mr Mango Foodtruck Västerås
Mr Mango Foodtruck
Josefin Jackson
Marcus Nilsson