GÅ TILLBAKA

Moe’s Pizzeria: Framröstade favoriter i stan

4 år sedan
Moe’s Pizzeria: Framröstade favoriter i stan

För sju år sedan tog Aydin Dogru ett beslut mitt i studierna som kom att förändra allt. Läs intervjun och ta del av Moe’s Pizzerias hemligheter och vilket pris som är det största Aydin och gänget fått enligt honom.

Lokala aktörer och att ha kul på vägen

– Konceptet är enkelt, vi är en pizzeria som funnits i sju år. Vi använder de bästa råvarorna och försöker jobba så lokalt som möjligt. Vi använder till exempel enbart Karlströms skinka och andra lokala aktörer. Det är viktigt för oss att bidra till den lokala samverkan så gott vi kan. För oss är det viktigt att ha kul på jobbet. Vi vill att våra gäster ska känna sig välkomna och vi älskar att prata med de och interagera. Det är när det är liv och kommunikation i restaurangen vi arbetar som bäst och levererar hög kvalitet till våra gäster. Och det viktigaste är att gästerna är glada, mätta och belåtna efter ett besök hos oss, förklarar Aydin med ett leende.

Från ett internskämt till verklighet

– Jag startade Moe’s Pizzeria av en slump. Jag höll på med min masterutbildning i historia och så såg jag annonsen på Blocket för lokalen. Och så ringde jag min bror och berättade min idé och sa att det här kan bli riktigt kul, vi gör det tillsammans i början, jag hjälper dig med restaurangen i sex månader, ett år max… och nu har det gått sju år, säger Aydin och skrattar. Vi hade ett skämt där mina vänner ofta frågade mig vad jag ska göra när jag är klar med skolan och min bror sa “han ska köpa en pizzeria” och det gick från ett skämt till att jag faktiskt gjorde det. Och jag är otroligt glad över beslutet för vi älskar den här branchen och maten, säger Aydin. Jag äter nästan pizza varje dag. Jag fick stor inspiration för pizza när jag var i Vietnam och åt den godaste pizzan jag någonsin ätit. Jag blev helt besatt av deras process, så jag stod och filmade allt och min fru sa vad håller du på med, men jag kunde inte sluta. Det var något magiskt, säger Aydin med ett leende.

Hemligheterna bakom Moe’s Pizzeria

– Våra recept är väldigt hemliga, inte ens mina anställda vet hur jag och min bror gör såserna exempelvis. Vilka kryddor som används, vilka ostar vi blandar och liknande. Vi gillar att hålla det för oss själva för vi tycker det är det som bland annat gör det unikt hos oss. Två hemligheter vi dock kan avslöja är att en viktig ingrediens är kärlek. Det är så viktigt att maten görs med kärlek, två personer kan ha tillgång till samma råvaror men det är när det lagas med kärlek och passion som det skapas magi, det är stor skillnad. Och den andra hemligheten vi kan avslöja är att vi arbetar så ärligt som möjligt, vi har alltid bara färska råvaror. Det är viktigt för oss att leverera mat av hög kvalitet och det är nog också därför vi har så många stamkunder bland annat, berättar Aydin.

Vad som väntar och det finaste priset

– Framtiden för Moe’s Pizzeria är att vi kommer fortsätta som det är nu och inom två år kommer vi troligtvis öppna ett till ställe. Vi erbjuder också hemkörning från Hemkört & Klart. Jag måste ödmjukt säga att vi under åren vunnit många pris för bästa kebaben och pizzan i stan bland annat. Men det finaste och viktigaste priset är när våra kunder kommer tillbaka! Vi har så många kunder vi har en relation till och det är ett mål vi har. Sju år är nästan ett decennium, så de små grabbarna och flickorna som började komma till oss i ung ålder för sju år sedan när vi öppnade är idag vuxna och vi har på något sätt vuxit upp tillsammans. Och det är otroligt fint att kunna skapa såna band till sina gäster, göra det personligt, och vi hoppas det fortsätter så i många många år till, säger Aydin avslutningsvis.

Här finns Moe’s Pizzeria BjörnövägenVinggatan 2, Västerås.

Moes Pizzeria Björnövägen
moe's pizzeria
aydin dogru
pizzeria västerås