GÅ TILLBAKA

Mocca Deli: ”Här passar alla in”

4 år sedan
Mocca Deli: ”Här passar alla in”
Samtliga bilder är tagna från @moccadeli på Instagram.

 
Mocca Deli erbjuds en härlig och avkopplande stund mitt i vardagen. På deras meny hittar du allt från hemgjorda bakverk, matiga hälsotallrikar, sallader, wraps flatbreadpizzor till att njuta av ett glas rött på kvällen. Det är ett ställe som är gjort för alla och de lovar att göra allt för att du ska trivas. Vi har träffat bröderna och grundarna av Mocca Deli – Tony, Alen och Salle Mansour.
De finns i Eskilstuna, Örebro, Norrköping och Västerås och idag berättar de om konceptet, menyn och mycket annat. 

Därför startade Mocca Deli

– Mocca Deli är en blandning av ett café, trattoria och bar. Det är ett stort vardagsrum där det finns något för alla. Vi tre bröder startade Mocca Deli för snart sex år sedan för vi var trötta på fine-dining, klubbnätter och de sena nätterna det innebar när vi arbetade med det. Därför ville vi bara skapa ett ställe där vi kände att vi kunde erbjuda det vi gör bra och det vi är passionerade för. Och snart sex år senare så har vi nu fyra enheter dit folk kommer för att uppleva det vi erbjuder vilket är helt fantastiskt, förklarar Tony.

@moccadeli, Instagram.

– Ja, Eskilstuna var startskottet för oss men vi hade inte riktigt en plan på att det skulle bli en kedja. Men efter att vi satsat så hårt arbete på konceptet ville vi testa vingarna på och se om vi kunde ta konceptet vidare, om det var så starkt som vi trodde. Så Örebro var vår “experimentstad” och resultatet var över våra förväntningar. Då märkte vi att vi lyckats och så körde vi vidare till andra städer, bland annat Västerås som vi också ska flytta huvudkontoret till. Enheten kommer att drivas tillsammans med en lokal entreprenör Andreas Demir. Det gick från en rolig idé till något stort och seriöst vilket vi är väldigt glada över idag, fortsätter Alen. 

@moccadeli, Instagram.

”Här passar alla in” 

– Matmässigt har vi en väldigt bred meny! Vi var bland de första i Sverige att introducera flatbread pizzan som ser ut och smakar på ett unikt sätt. Vi har pasta, charkuterier, hälsomat, fika, grillad smörgås. Vi har ett brett utbud som når till alla åldrar och plånböcker skulle vi säga. Vi erbjuder hög kvalitet till grymma priser. Vi har allt från brunch, lunch, fika till AW. Mocca Deli passar alla tillfällen! Det finns ingen bordsbokning och du bestämmer själv som gäst hur länge du ska sitta och vad du vill uppleva. Gästerna ska känna sig som hemma och vi vill att det ska vara avslappnat för alla, det är bara vara dig själv och komma hit. Här passar alla in, berättar bröderna.  

”Vi har delat upp oss efter våra styrkor”

– Vi har krögarbakgrund allihopa, allt från fine-dining till nattklubbar, caféer, restauranger. Salle är barista och han utbildar och utvecklar cafédelen. Alen är inom bartender och kock så han har hand om baren och jag håller på med konceptutveckling och matutveckling. Vi har delat upp oss efter våra styrkor vilket har gjort oss otroligt starka. Under ett och samma tak hittar du ett otroligt brett utbud vilket vi har jobbat på för att alla ska känna att de kan hitta allt hos oss, berättar Tony. 

@moccadeli, Instagram

”Vi har service i ryggmärgen”

– Arkitekten David Gölen har varit med oss sedan start och skapat atmosfären och känslan tillsammans med oss. Vi har hittat en idé och ett koncept som funkar och nu har vi utvecklats vidare i alla år vilket är otroligt roligt. Vi skräddarsyr möblerna och skapar miljöer i restaurangerna för att skapa en härlig atmosfär och en unik upplevelse. Vi skapar en rum-i-rum känsla och du kommer uppleva flera vardagsrum under ett och samma tak. Vi vill ständigt vara ett spännande besöksmål och därför var det viktigt för oss att skapa lokaler där du upptäcker nya saker varje gång du kommer hit. Vi vill förmedla det vi står för, vi har service i ryggmärgen och vi älskar det här. Vi älskar yrket, vi älskar maten och vi är involverade på driftnivå i våra restauranger för vi älskar mötet med människor. Och det är också genom det mötet vi får sån kärlek och uppskattning för det vi gör vilket är helt fantastiskt, säger bröderna Mansour avslutningsvis.

Adress: Stora Torget 2, Västerås 

mocca deli
mocca deli västerås