GÅ TILLBAKA

Årets bästa platser för att fira Midsommar i Västerås!

ett år sedan
Årets bästa platser för att fira Midsommar i Västerås!

Midsommar är en av de mest älskade traditionerna i Sverige, och staden Västerås erbjuder några av de bästa platserna för att fira denna fantastiska fest. Från kaféer med utsikt över Mälaren till restauranger belägna i populära parker, här är de sju bästa platserna att fira midsommar i Västerås.

1. Kafé Tingsgården

Beläget i en historisk byggnad mitt i Västerås, är Kafé Tingsgården känt för sin charmiga atmosfär och härliga mat. Från den rymliga terrassen kan du njuta av en fantastisk utsikt över Svartån medan du smakar på traditionella midsommarrätter.

2. Restaurang Mälarkrogen

Om du vill fira midsommar vid vattnet, är Restaurang Mälarkrogen det perfekta valet. Denna pittoreska restaurang vid Mälarens kant har en utsökt meny och erbjuder en oslagbar utsikt över sjön. Glöm inte att boka i god tid för midsommar!

3. Il Mondo

I Folkets gamla lokal hittar du den härliga trattorian Il Mondo med en riktig modern Medelhavskänsla. Varför inte börja årets midsommarfirande lite annorlunda? Se till att boka bord!

4. The Steam Hotel

The Steam Hotel erbjuder en modern twist på midsommarfirandet. De toppmoderna restaurangerna erbjuder en unik matupplevelse och panoramautsikt över Mälaren. Ett perfekt ställe för dem som vill kombinera tradition med en touch av lyx.

5. Hörnet Västerås

Ska du fira midsommar i någon av Västerås parker? Se till att svänga förbi Hörnet och beställ något av deras take-away paket. En klassiker som blivit lika självklart som nubben på midsommarbordet.

6. Restaurang Karlsgatan 2

Restaurang Karlsgatan 2 är beläget i en av Västerås äldsta byggnader och erbjuder en rik historia och utsökt mat. Deras utomhus terrass är en idealisk plats att fira midsommar och ta del av Västerås pulserande liv.

7. Aktivt Uteliv Björnögården

Björnögården, belägen på den natursköna ön Björnön, är en pärla för alla naturälskare. Med utsikt över Mälaren och en meny fylld med lokala råvaror är det här en av de mest unika platserna att fira midsommar i Västerås.

Så oavsett om du föredrar en traditionell midsommar eller en mer modern firande, har Västerås något att erbjuda för alla. Och kom ihåg, oavsett var du väljer att fira, glöm inte att dansa runt midsommarstången och njuta av de goda smakerna av midsommar!