GÅ TILLBAKA

GUIDE: Mexikanskt i Västerås

2 år sedan
GUIDE: Mexikanskt i Västerås

Detta är en guide där vi listar olika verksamheter. För att säkerställa att verksamheterna har öppet, hänvisar vi till deras egna hemsidor och sociala medier.

Vi sätter ribban för helgen genom att lista våra mexikanska tacofavoriter med extra krydda! Hitta inspiration för tillagning hemma med nära och kära oavsett om du föredrar kött-, fisk- eller vegotacos. För dig som hellre går ut och firar in helgen har vi självklart restaurangerna med de mexikanska smakerna i Västerås.

Klassisk tacos – varianten som uppskattas av många

Den klassiska tacosen med kött kombineras vanligtvis med tomat, gurka, lök och sallad. Men egentligen är det bara fantasin som sätter gränserna så du som föredrar extra krydda kan enkelt lägga till t.ex. jalapeno och färsk chili för mer hetta. Lägg till krämig guacamole och salsa och toppa med ost, en klassiker som aldrig går fel. Den stora frågan är föredrar du hårt bröd eller en mjuk tortilla?

Mexikanskt i Västerås tacos

Fisktacos – den hetaste trenden på tortillan

Fisktacos på torsk stekt i panko är så gott att det tål att göras i större mängder så att de kan räcka hela helgen. Blanda exempelvis med pico de gallo som består av färsk tomat, chili, lök, lime och koriander eller en fräsch kålsallad samt guacamole. Toppa med limejuice och avnjut en himmelskt god rätt.

Mexikanskt i Västerås fisktaco
Har du testat ugnsbakad torsk i din taco?

Vegotacos – färgstarka och smakrika kombinationer

Våga tänj på gränserna – möjligheterna är oändliga i skapandet av vegotacos. Prova att byta ut kött eller fisk mot en bas av hackade valnötter, sojafärs eller kikärtor. Den klassiska tacokryddan går utmärkt bra att använda i dessa baser! Marinera grönsaker och stek istället för kött, låt fantasin flöda.

Mexikanskt Västerås vegetarisk taco

Vill du hellre äta tacos ute? Då ska du äta här!

Vill du och ditt sällskap äta mexikanskt i Västerås ute ikväll har vi tips på två restauranger som tar smaklökarna nya nivåer!

Hermanas

Önskar du äta mexikanskt i Västerås är Hermanas restaurangen med smaksensationerna du bara måste uppleva!

Här finns inga tryckta menyer då systarna Niva som driver restaurangen föredrar att experimentera och bjuda på något nytt inför varje besök hos dem. Njut av fantastisk mat inspirerad från det sydamerikanska köket och drinkar till maten som passar som pricken över i:et.

Mexikanskt Västerås Hermanas
Njut av en fisktaco eller varför inte testa allt möjligt och dela med sällskapet? Foto: @hermanas_vasteras på Instagram.

Adress: Smedjegatan 2,  Västerås.

Taco Bar i Västerås

Man säger att gammal kärlek aldrig rostar och Taco Bar i Sverige kan med sina 35 år i branschen vara ett starkt bevis på det. Är du sugen på mexikanskt i Västerås med en bred meny är Taco Bar stället att gå till. Är ni en större grupp vänner med olika matpreferenser kan ni vara säkra på att hitta något som passar alla! Här finns bland annat tacos, burritos och enchiladas med möjlighet till vegetariska samt veganska alternativ.

Mexikanskt Västerås Tacobar
Foto: @tacobarsverige på Instagram.

Adress: Stora Gatan 18, 722 12 Västerås.

Mr. Mango

– Konceptet föddes ur idéen att inte begränsa oss själva till ett specifikt kök, utan snarare fokusera på en råvara som skulle vara återkommande och den röda tråden för oss. Mangon föll sig naturligt på något vis! Vi gillar hur man kan kombinera och experimentera med smaker och även anpassa det till olika rätter från olika kök. Alla rätter innehåller mango och därav namnet, berättar Josefin Jackson och Marcus Nilsson om deras koncept Mr. Mango i en tidigare intervju.

Adress: Slakterigatan 6-10, Sigurdsgatan 25 och deras food truck som du kan följa via deras sociala medier bl.a.

Finns inte din verksamhet med på listan? Kontakta oss på [email protected] så lägger vi till din verksamhet i denna guide. Märk mailet med ”Mexikanskt – Västerås”.

Är du sugen på fler tips? 
Spana in vår stora guide här.

Hermanas
Hermanas Västerås
Mexikanskt Västerås
Restaurang Hermanas Västerås
Tacobar
Mexikanskt
Mexikansk mat
Tacobar Västerås
Tacos
Tacofredag
Mexikansk Mat Västerås