GÅ TILLBAKA

Premiär: Öster Mälarstrand får sitt egna bageri

4 år sedan
Premiär: Öster Mälarstrand får sitt egna bageri

På Notuddskajen 5 i Västerås har Mäster Jacobs bageri äntligen snart premiär! Vi har träffat Michaela Diaz som berättar allt vi behöver veta inför helgens premiäröppning. Hur tidigt kommer vi kunna köpa den berömda frukostmackan egentligen? Och vad innebär kaffe som rostat helt enligt våra egna preferenser? Läs mer nedan!

Vad är Mäster Jacobs?

– Mäster Jacobs är ett familjeföretag som kommer från Mäster Jacobs väg i Skultuna. Sedan flyttade det till Bäckby industriområde 1984. Sedan dess har det funnits där med olika ägare, men syftet har alltid varit att leverera färskt bröd till företag och privatkunder. Ett brett sortiment med tårtor och bakelser har aldrig varit fokus. Brödet har varit det Mäster Jacobs gjort helhjärtat. Jag tog över för ungefär 1,5 år sedan, och har valt att öka bredden i sortimentet. Vi tar nu emot beställningar på tårtor för kalas, bröllop och så vidare, berättar Michaela.

Brödet är hjärtefrågan

@masterjacobsbageri, Instagram

Mäster Jacobs är ett leveransbageri i grund och botten. Men nu ska bli en plats där vi har både cafe och butik, där vi säljer tårtor, bakelser, bröd och sallader. Vi satsar på att kunderna ska kunna komma hit och hämta allt. Men de ska självklart även kunna sitta kvar också och njuta av en kaffe, antingen inne eller på vår härliga uteservering. Vi satsar mycket på brödet, det är vår hjärtefråga så att säga. Att kunna hämta det dagsfärska frukostbrödet från Bäckby på morgonen hos oss är otroligt populärt. Det kommer vi ha ett stort utbud av även fortsättningsvis, säger Michaela.

Ta med eller njut på plats

– Jag ser verkligen fram emot att utnyttja vår uteplats! Där vi kommer ha härliga loungemöbler med gott om plats så att gästerna kan hålla tryggt avstånd nu i dessa tider. Men det fantastiska konceptet här är ju framför allt att du kan beställa din chokladboll eller ditt bröd och ta med det hem eller njuta av det var du vill. Vi är både ett mysigt café och en butik, berättar Michaela.

– Att öppna i sådana här tider är såklart svårt, men jag ser positivt på det hela och det finns alltid möjligheter. Jag tror verkligen att de som kommer förbi kommer förstå vad jag menar, när jag säger att det är väl värt ett besök hos oss, säger Michaela med ett stort leende.

“Bara ett fåtal ställen som har detta i hela Sverige”

– Vi kommer ha färdiga smörgåsar och vi har även en rosteria som vi har i samarbete med Zoega. Så här kan man komma in och köpa kaffe rostat så som man själv önskar. Vi är de första i Västerås bland Zoegas kunder som har denna service, och det är bara ett fåtal ställen som har detta i Sverige. Kunderna kan såklart även komma och köpa hem kaffe, rostat precis så som de själva föredrar det, berättar Michaela.

@masterjacobsbageri, Instagram.

Hälsning till gästerna inför helgens premiär

– Jag har jobbat på många olika restauranger tidigare men det ska bli så otroligt kul att få igång detta nu. Det är något jag verkligen tror på. Min hälsning till gästerna är att kom och kolla läget! Vi har något som passar alla och rosterian vill ni verkligen inte missa. Det är något nytt och framför allt, det är otroligt gott kaffe, helt efter din egen smak, säger Michaela avslutningsvis.

Premiär: Lördag 2/5 kl 08:00
Öppettider: Alla dagar 07:30 – 19:00

Bageri
Bageri i Västerås