GÅ TILLBAKA

Marcel P – Det franska köket välkomnas till Västerås

3 år sedan
Marcel P – Det franska köket välkomnas till Västerås
Foto: @monamimarcelp på Instagram.

Under våren väntas efterlängtade Marcel P.  öppna i Västerås. Medan arbetet med lokalerna på Vasagatan 20A är i full gång, har vi på Guestro kikat närmare på allt vi behöver veta om konceptet inför premiären.

På Vasagatan 20A, tidigare Handelsbankens lokaler, kommer ungefär 250 kvadratmeter inredas med högsta omsorg. För att få till ett välkomnande franskt krypin har särskilt utvalda inventarier beställts från bland annat Italien.

– Vår restaurang kommer finnas mitt i Västerås city och vi kommer ha öppet från tidig morgon till kväll. Ni kommer kunna komma förbi och köpa med er frukostmackan, lunchlådan eller take-away middagen. Det går förstås även bra att stanna och inta måltiden på plats då vi kommer ha ca 75 sittplatser i restaurangen. Vi vill att det ska bli en restaurang med en familjär atmosfär. Ett ställe du gärna vill dröja dig kvar på, berättar de i sina sociala medier.

Härlig uteservering och frukostmeny. @monamimarcelp, Instagram.

Bakom den nya satsningen Marcel P. står Sebastian Eriksson, hjärnan bakom Chantal i Västerås, och Daniel Johansson som har en lång bakgrund inom restaurangbranschen. Utöver en restaurang erbjuds även catering, en foodtruck och festvåningar i Hahrska Palazet och Villa Pilbo.

– Planeringen för restaurangen är i full gång! Vi försöker få till en modern, fransk och inbjudande känsla, berättar duon i sina sociala medier.

@monamimarcelp, Instagram

Rotisserie – så kallad low and slow cooking

Hos Marcel P. välkomnas vi in i det franska köket, och vi bekantas med uttrycket Rotisserie. Detta är ett sätt att tillaga mat på spett i en särskild ugn, exempelvis kyckling. Så kallad slow cooking på låg temperatur under en längre tid gör att köttet behåller sin fuktighet och alla de ljuvliga smakerna. Vi väntar med spänning på ytterligare smygtittar på menyn och det nya konceptet, som väntas öppna under april/maj 2021.

@monamimarcelp, Instagram.