GÅ TILLBAKA

Målhammar stall: “Skynda er kan ni göra någon annan dag” 

4 år sedan
Målhammar stall: “Skynda er kan ni göra någon annan dag” 

Foto till vänster:  @lindaeliassoncom på Instagram. 

Nu i sommartider förknippar vi ofta de härligaste minnena med spontana utflykter och upptäckter av nya platser. Eftersom denna sommar skiljer sig från tidigare år på grund av rådande situation söker vi oss till platser att upptäcka på hemmaplan. Vi introducerar dig därför till en ny härlig plats att uppleva! Vi har träffat Nathalie Myrberg som driver Målhammar stall tillsammans med hennes man Anton Myrberg. Sedan tidigare arbetar  Nathalie som inredningsstylist och kreatör och driver bland annat plattformen Babes in Boyland och Anton driver Futurum Digital. I denna intervju berättar hon om konceptet, miljön och mycket mer.

Det ville vi dela med andra och därför valde vi att öppna” 

– Vi har länge längtat ut på landet men inte riktigt hittat en plats som kändes rätt. För oss är Målhammar stall just den platsen som vi letat efter så länge. Vi har allting vi vill ha för vår familj; landet, djuren, lugnet och en fantastisk miljö. Det ville vi dela med andra och därför valde vi att öppna Målhammar stalls sommarcafé. Det blir vårt (mitt och min man Anton) första gemensamma projekt ihop. Vi båda är entreprenörer och har varit företagsamma i flera år på varsina håll. På så vis blir det här också ett sätt för oss att bygga på något nytt och spännande ihop, berättar Nathalie. 

– Miljön är lantlig, mysig, familjevänlig och lugn. Våra djur är en stor del i vad vi älskar med det här stället, utöver alla fantastiska vyer, säger Nathalie med ett leende. 

“Vi valde att se det som en möjlighet”

– Utecafé kanske inte egentligen var så inspirerat – pandemin mer eller mer tvingade oss att satsa på att bedriva verksamheten utomhus. Men vi valde att se det som en möjlighet och drog igång frilandet och pallkragarna, byggde burar till kaniner och höns samtidigt som vi skapade en hel massa bord och bänkar. På det här viset får alla ta ännu mer del vad som är Målhammar stall för oss. Det blir lite mer väderkänsligt men mycket mysigare än att bara hänga inne. Miniloppisen är en naturlig förlängning av mitt företag då jag ofta har mycket second hand och loppisfynd i mina stylingjobb, förklarar Nathalie. 

En meny som har något för alla 

– Menyn är fokuserad på riktigt gott fika och lättare lunch. Vi kommer att experimentera med fikat och byta och lägga till lite varje vecka, det blir roligare. Stående inslag är Frans franska hallonkaka, frasiga våfflor och surdegstoast. Vi tycker att man ska prova så mycket som möjligt, kanske kan man fråga om det är något som bara finns för dagen. Tanken med menyn är att alla ska kunna äta något, oavsett matintolerans eller etiska val, förklarar Nathalie. 

“Skynda er kan ni göra någon annan dag” 

– Vår hälsning till gästerna är att ta det lugnt och umgås med varandra! Det är bara kul om ni stannar ett tag. Skynda er kan ni göra någon annan dag, säger Nathalie med ett leende. Vi har öppet onsdag – lördag 10:00-16:00, fram till och med 1 augusti. Efter det ska vi ta några djupa andetag och tänka vidare på konceptet och vad vi ska göra med den här spännande verksamheten, säger hon avslutningsvis.


Adress: Målhammar 15, Västerås

utflykt
Målhammar stall
Nathalie Myrberg
Anton Myrberg
Målhammar
utecafé
loppis