GÅ TILLBAKA

Guide: Restauranger och caféer längs Mälarpromenaden

2 år sedan
Guide: Restauranger och caféer längs Mälarpromenaden

Västerås Stad introducerar nu Mälarpromenaden som är det nya promenadstråket i vår stad. De har gjort en storsatsning på att skapa en enkel och fin tur. Det är en skyltad sträcka som gör det lättare för dig som invånare eller turist att hitta rätt längs vackra Mälaren. Promenaden börjar vid Löga strand till Lasse Färnlöfs plats på Öster Mälarstrand och är 4 km lång. Nedan listar vi såklart restauranger, caféer och hotell du kommer kunna besöka under promenadstråket. 

Nu blir det lättare och smidigare att ta sig fram 

– Många har svårt att hitta från Västerås central, framförallt österut. När vi började fundera på hur vi kunde hjälpa både västeråsare och besökare här, så insåg vi att av de nu möjliga permanenta gång- och cykelvägarna är det både snabbast och trevligast längs Mälarstranden, säger Viktoria Brandel, kreativ projektledare för stadsutvecklingsprojektet Mälarporten till Västerås Stad.

– Inom projekt Mälarporten jobbar vi kontinuerligt med att skapa säkra och smidiga gång- och cykelvägar. Därför är vi glada att med det här kunna skapa win-win för både invånare och besökare, berättar Sanna Edling, projektchef för stadsutvecklingsprojektet Mälarporten för Västerås Stad. 

Här kan du njuta längs promenaden 

KAJPLATS 9 

Kajplats 9 är det klassiska brasseriet som bland annat erbjuder en bred meny av fisk och skaldjur.

Adress: Sjötullsgatan 2, Västerås

PRÅMEN

På Pråmen är målet att du som gäst ska känna dig väl omhändertagen och få uppleva mat och dryck på en hög nivå. Maten skall återspegla omgivningen, så smakerna hämtas från vattnet och närområdet.

Adress:  Färjkajen, Kajplats 1-3, Västerås

KAJENS CAFÉ

Kajens Café bjuder in till första parkettplats intill Mälaren, dessutom med fika i ändlösa kombinationer! Perfekt destination för både fika och lättare lunch under promenadstråket.

Adress: Tullplatsen 1, Västerås.

AGRILL

Restaurang Agrill är en restaurang i Västerås där du kliver in i 1920-talet och möts av fransar, sammet och jazz. Även om träkolsgrillat kött är den stora stjärnan, finns såklart både fisk, skaldjur och vegetariska alternativ på menyn.

Adress: Mälargatan 6D

UDDEN JAPANESE CUISINE

Den japanska restaurangen ute på Lillåudden erbjuder fusion styled sushi, maki och friterade rullar. Fusion style innebär att de experimenterar med många smaker i en och samma tugga för att höja smakupplevelsen och ge smaklökarna lite extra spänning. Det är en innovativ och kreativ stil med en touch av det Europeiska köket för att hålla det modernt.

Adress: Verksgatan 15,  Västerås

ANKARUDDEN

Njut av bland annat en läcker lunch hos Ankarudden under promenadstråket. Där hittar du klassiker till både lunch och fika.

Lunchbuffé Västerås

Adress: Fyrtornsgatan 9,  Västerås

UDDENS KROG

Blir du sugen på en läcker pizza under promenaden så hittar du den på Uddens krog.

Adress: Verksgatan 13, 721 30 Västerås

STEAM HOTEL 

Njut av både den fantastiska interiören och maten som serveras på deras prestigefyllda och välbesökta restaurang.

Steam Lovacore Afterwork Västerås

Adress: Ångkraftsvägen 14, Västerås

BREAD & SWEETS by Jennie 

Stjärnkonditorn Jennie Elmerfors har nyligen öppnat upp Bread & Sweets by Jennie ute på Mälarstrand där vi kan ta del av hennes fantastiska bakverk och bröd.

Adress: Öster Mälarstrands allé 18, Västerås.

MÄSTER JACOBS BAGERI 

Hos Mäster Jacobs bageri hittar du allt från smörgåsar till läckert fika och bakelser som du kan avnjuta med en kopp kaffe, antingen inne eller på deras härliga uteservering.

Adress: Notuddskajen 5, Västerås

ÖHRMANS KONDITORI ÖSTER MÄLARSTRAND

Hos Öhrmans Konditori Öster Mälarstrand finns all möjlig fika en kan önska sig.

Adress: Öster Mälarstrands Allé 149.

BRYGGANS BAR & BISTRO  

Bredvid Bryggans Bar & Café hittar du Bryggans Sushi & Bistro. Njut av sushi på Öster Mälarstrand där du hittar ett brett utbud av läcker sushi.

Adress: Lasse Färnlövs plats 1, Västerås

MÄLARPARKENS CAFÉ & KÖK

Med Mälaren som utsikt kan du njuta av rätter likväl desserter. Under vår och sommar serverar de även fantastisk mjukglass.

Adress: Öster Mälarstrandsallé 156, Västerås

MÄLARKROGEN 

I ny skepnad hittar vi Mälarkrogen. Där kan du kunna njuta av denna fantastiska utsikt och givetvis god mat och dryck.

Adress:  Lögarängsvägen 5, Västerås

MAGASINET

Magasinet är ett ställe dit alla är välkomna för att att få ta del utav bra mat från grunden och noga handplockad dryck därtill. Med en öppen terass och en fin utsikt över Mälaren kommer du kunna uppleva sommaren i sitt esse.

Adress: Mälargatan 10-11, Västerås (Mittemot Pråmen)

GLASSVERKET

Under sommaren hittar du magiska skapelser av glass hos Glassverket. Välj bland olika topping och hur du vill ha den serverad – bägare eller strut, finns något för alla. 

Adress: Kraftverksgatan 5, Västerås

Kajplats 9
Kajens Café
Pråmen
Öhrmans Konditori Öster Mälarstrand
Mälarparkens Café & Kök
Ankarudden
Magasinet
Västerås stad
Mälarkrogen
Steam Hotel
Mälaren
Glassverket
Bryggans bar & bistro
Uddens krog
Bread and sweets by Jennie
Mälarpromenaden
Mälarpromenaden Västerås