GÅ TILLBAKA

Sommarens storsatsning hos Mälarkrogen 

2 år sedan
Sommarens storsatsning hos Mälarkrogen 

Mälarkrogen, eller som många minns det som – gamla Sjökrogen som brann ned i april 2016, är tillbaka i ny skepnad. Vid Svartåns mynning mot Mälaren hittar vi restaurangen som nu drivs av Niklas Bergh och Ricardo Sanchez tillsammans med Mikael Lagelius och Lennart Holmgren. Sommaren är här och Mälarkrogen har givetvis en del nytt att bjuda på inför årets härligaste häng. Ricardo och Niklas berättar mer om sommarens nyheter.

Ett ställe för glädje och umgänge 

Niklas och Ricardo som numer styr skutan är två kockar med gedigen erfarenhet inom branschen och har tidigare arbetat med varandra på olika ställen i Västerås och har en 20årig relation inom branschen. Ricardo har bland annat tidigare varit platschef på O’Learys där han utvecklade hela nöjeskonceptet med schlagerbar, nattklubb, afterwork, artister och julbord. Det var en otrolig nöjessatsning som lyfte Västerås nöjesliv och som vi även kommer få se glimtar av på Mälarkrogen med sommarens stora nyhet. 

– För oss är Mälarkrogen mötesplatsen som inspirerar till festlig stämning, riktigt schysst mat och dryck. Vi är så mångsidiga i och med att vi har en fantastisk yta i restaurangen, men även bryggan som i sommartider är oslagbar. Med det konceptet vi har både ute och inne tycker vi är svårslaget! Det är inget krångel hos oss, det är ett enkelt ställe dit du är välkommen för ett avslappnat och behagligt häng för en rimlig peng, berättar Ricardo. 

Dynamiska duon har stora planer 

– Jag och Niklas har jobbat ihop på flera ställen och vi är goda vänner och har pratat om att driva något tillsammans under åren. Med Mälarkrogen så kändes det rätt i tiden för oss och vi är väldigt överens om vår målbild med stället, och hur vi vill utveckla allt. Vi vill skapa ett ställe som är den givna mötesplatsen, där vi inte bara bjuder in till gott käk men även en riktigt skön atmosfär där alla känner sig som hemma, det är väldigt viktigt för oss, fortsätter Ricardo. 

– Ja, vi har en fantastisk sommar framför oss som vi är otroligt spända över. Sedan ser vi även fram emot höst- och vintertider där vi kommer kunna erbjuda och visa nya sidor av oss och restaurangens möjligheter. Vi har båda en väldigt lång erfarenhet inom branschen och ser fram emot att visa det vi tycker är det bästa med allt vi sett och lärt oss hittills liksom. Vi ser till exempel otroligt mycket fram emot att skapa ett julbord för Västeråsarna. Där har vi mycket erfarenhet från tidigare prestigefyllda arbetsplatser och ser fram emot att göra det på vårt sätt, förklarar Niklas. 

Sommarens storsatsning

– Idag öppnar vi upp för vad vi tycker är sommarens bästa plats att hänga på – bryggan och utebaren! Det blir inte mer sommarkänsla än en utsikt över vattnet, stämningen och atmosfären kring det. Vi installerar nya högtalare och satsar en del på ljud. Vi vill kunna vara sommarens stämningshöjare och alltid kunna erbjuda en grym upplevelse hos oss. Nytt för sommaren är att vi satsar på en utebar som kommer göra det enkelt att beställa dina favoriter smidigt utan några konstigheter, berättar dom.  

– Dryckesmenyn vi skapar är klassiker och favoriter, något vi redan nu kan avslöja är mojito- och sangriakannor som vi tror kommer vara riktigt populärt. Något som dessutom är väldigt fördelaktigt är att vi har en stor yta vilket innebär att det är gott anpassat efter avstånd och liknande. Vi kommer även öppna upp balkongen under sommaren och utsikten därifrån är helt otrolig! Vi vill skapa sommarens bästa drop-in ställe, mötesplatsen där du kan njuta av en trerätters men även av en hederlig bärs. Det kommer inte vara svårare än så, berättar Niklas och Ricardo avslutningsvis. 

Adress: Lögarängsvägen 5, Västerås.

*Intervju från Maj 2021.

Mälarkrogen
Mälarkrogen Västerås
sommar 2021
Sommar Västerås