GÅ TILLBAKA

Nytt i Västerås: Magpie

ett år sedan
Nytt i Västerås: Magpie

Foto: @bynybrg/@magpie.restaurant på Instagram

Vi älskar när nya koncept gör entre på restaurangkartan. I Västerås hittar vi bland annat nya restaurangen Magpie. Är du intresserad av mat från hela världen och en bred dryckesmeny som har fokus på hantverk? Då är Magpie i Västerås något för dig.

Framgångsrika trion förenas

Grundarna av konceptet kommer från tre olika framgångssagor i Västerås. Trion består av Christoffer Magnusson Domeij som driver The Nutmeg House, Joe Morris som driver RibHaus och Såma Mirza som tidigare var en del av Veggoköket. Det säger sig självt att de tillsammans har en lång erfarenhet från olika kök och matkulturer. De har idag slagits samman för att erbjuda Västeråsare en ny matupplevelse. Och med deras förenade krafter vi tror det är ännu en lovande framgångssaga in the making.

Magpie Västerås. Fotograf: @bynybrg, Instagram.
Foto: @bynybrg/@magpie.restaurant på Instagram

Fokus på hantverk och kvalitet

Konceptet bygger på att deras meny baseras på mat som de själva vill laga och äta, det som känns aktuellt och inspirerande. I en varierande meny med inspiration från hela världen kan du uppleva otroliga rätter. Deras rekommendation är att dela rätter med hela sällskapet för att få den bästa möjliga upplevelsen. Dessutom erbjuder de dryck som fokuserar på hantverk och kvalitet. Det perfekta stället för att upptäcka nya rätter och dryck.

En intim upplevelse av högklassig mat och dryck

Magpie Västerås. Fotograf: @bynybrg, Instagram.
Foto: @bynybrg/@magpie.restaurant på Instagram.

De arbetar med en levande meny som innebär variation på mat och dryck från vecka till vecka, men även dagligen. Atmosfären är intim, avslappnad och mysig som passar alla tillfällen. Det finns möjlighet för drop in och bordsbokningar som du gör enkelt via deras hemsida.

Adress: Källgatan 11a, Västerås.

Såma Mirza
magpie
magpie västerås
joe morris
christoffer magnusson domeij
nytt i västerås