GÅ TILLBAKA

Madame Josephine byter riktning och vi vet allt om det!

5 år sedan
Madame Josephine byter riktning och vi vet allt om det!

Frankgruppen skriver i sitt pressmeddelande:

Efter snart ett år i Italien har Västerås egen Madame Josephine blivit kär. En flört på en kort Mallorcaresa förändrade allt – och den 21 februari har krogen på Slottsgatan 8 nypremiär med spansk tappning.

På en resa till Mallorca mötte Josephine kärleken i den pensionerade gentlemannen Fernando. Romantiska kvällar fyllda med tapasrätter lika varierade som kockarna som skapat dem. Flödande cava och svalkande sangria, ibland är det lätt att låta sig förälskas. Kärleken och de härliga smaker hon fann på stadens restauranger gjorde att hon bestämde sig för
att flytta.

 

Hemma i ett vintrigt Västerås skapar krogens nye köksmästare Simon Carlsson tillsammans med Janna Gustavsson en härlig mix för att Madame Josephine ska känna sig hemma när hon och Fernando besöker oss. Madame Josephine blir boqueria och tapasbar, en modern restaurang med influenser från hela Spanien.

Menyn kommer att bytas ofta och luncherna blir medvetna och moderna, med hälsosamma och plantbaserade rätter med möjlighet att välja till sitt protein. På kvällarna serverar vi härliga tapas, spanska charkuterier och paella. Till det erbjuds fantastiska viner, drinkar och så klart sangria, berättar kökschef Simon Carlsson.

Madame Josephine
Restaurangchef Janna Gustavsson.

– Vi blandar klassiska spanska rätter med innovativa spanska smaker. Det blir små tallrikar med stora smaker, borden ska fyllas med tallrikar. Det är äkta matglädje att äta tapas, säger restaurangchef Janna Gustavsson.

– Nya Madame Josephine inspireras av tapastraditionen och dess förmåga att samla människor. Att äta tapas är perfekt för alla som älskar att ha det bra och njuta av god mat. Lekfullt, stimmigt och helt fritt från regler. Smaka av det som faller dig in. Att äta på Madame Josephine är roligt på ett sätt som en ”vanlig” måltid aldrig är!, säger Magnus Odeen, vd för Let me be Frank.

– Det är fantastiskt roligt att Madame Josephine tar med västeråsarna på sina upplevelser och livshändelser! Nu när hon har mött Fernando och blivit kär i både honom och den spanska kulturen ser vi fram emot att få njuta av dessa
festmåltider som får smaklökarna att flyga till sydligare breddgrader, säger köksteamet genom Simon och Janna.

Madame Josephine

Madame Josephine

 

– Leve kärleken och Spanien, hälsar Madame Josephine från ett soligt Malaga där hon bor – för tillfället, för vem vet var hon hamnar nästa gång?

Spanien gör entré på Madame Josephine den 21 februari. Viva España!

Madame Josephine

Adress
Slottsgatan 8, Västerås

Madame Josephine
Madame Josephine Västerås
tapas
Spanskt