Lunch Saluhallen Slakteriet: Missa inte dessa!

Lunch Saluhallen Slakteriet
Saluhallen Slakteriet är kända för att kunna bjuda på smakupplevelser – även för de kräsna. Det White Guide belönade konceptet ligger endast fem minuter bort (med bil) från Västerås City och har flera olika butiker och restauranger på plats. Med lunchöppet från tisdag – lördag varje vecka är detta stället för de sällskap som inte kan bestämma sig för samma alternativ. Vi har tipsat tidigare om detta och gör det igen! Under lunch på Saluhallen Slakteriet kan du sätta dig vart du vill och ät hos vilken restaurang du vill – utan att någon kan tycka till 😉
Aurora Sushi bar
På Aurora Sushi bar har en ny rätt på menyn vilket är Bánh Mì. En vietnamesisk macka fylld med läckerheter för 135:-. Ett tips är att också testa deras supergoda Sushi och Pokébowl!

Didrik’s BBQ pit
Detta är ett ställe som filosofierar: grillat påriktigt. För dig som verkligen älskar kött och grillat, är detta stället du inte får missa. Men låt inte skenet bedra! För dig som är vegan finns självklart alternativ, då bör du testa Didrik’s Ärtburgare! Se meny nedan 🙂
Happy Noodle+
Asiatiska influenser på hög nivå för Happy Noodle+! Testa deras nudelsoppor, wok med Udon (En typ av färska nudlar) eller varför inte Dumplings?

RibHaus
Burgers, fries & wings for the win hos RibHaus! Denna månad kan du dessutom avnjuta månadens burgare som är kompad av Christoffer Magnusson Domeij som driver Christoffers Mat at The Nutmeg House. 150 g kött, ost och våriga smaker med ramslöksmajonnäs & champagnepicklad silverlök. Yummie!😋

Stora Ekeby Kött
Stora Ekeby Kött är en butik i Saluhallen Slakteriet som säljer vi ekologiskt nötkött från sin egna gård och fläsk från Västmanland. De tillverkar också sin chark i Saluhallen. Och som pricken över i:et serverar de Dagens Husman för 85 kr. Denna rätt varierar från dag till dag och är ren och skär husmanskost:
Tisdag: Schweizerbiffar, balsamico, kaprissås och kokt roslundspotatis.
Onsdag: Lasagne.
Torsdag: Biffgryta á la Savoy Selaris.
Fredag: Boeuf Bourguignon med kokt roslundspotatis.
Lördag: Gräddstuvad pytt med stekt ägg och inlagda betor.

Veggoköket

Sist men inte minst: Veggoköket som får köttälskare att älska vegetarisk och vegansk mat genom sin buffé! Denna vecka serveras buffén med mexikanska influenser för 119:-:
Varma Rätter: Gräddig bönchili med färsk tomat, koriander och blomkål, Grillbitar i bbqsås med paprika och fänkål, Stekt ris med grönsaker, Krämig chili ”cheese” potatis.
Kalla Rätter: Tortillabröd, Nachochips, Majs/”parmesan” röra, Rostad paprika, Sallad på melon, mynta, gurka och lime, Salsa Verde, Quinoasallad med kokos, haricote vertz och citron, Vitlöksslungad sötpotatis, Sallad på rödkål, purjolök, selleri och morot, Citronbakad fänkål, Grönsallader.
Soppa: Krämig Tomatsoppa med sting.
Dessutom serveras buffén i samband med ekologiska nybakade baguetter från Bygdens Bageri samt ekologiskt kaffe och the från Björklunds Kafferosteri och hembakt kaka.
Take Away 99:-, Endast soppa, bröd & kaffe 89:-.