Recept: Enkel och billig löksoppa

Christoffer Magnusson Domeij, som driver The Nutmeg House och Magpie med sig ett recept på en enkel och löksoppa.
Den här veckan delar jag med mig av ett recept på en väldigt enkel och billig soppa – perfekt innan löning och efter löning, när som helst egentligen! Det vita vinet kan bytas ut mot 1 msk vitvinsvinäger om det är riktigt knapert.
Löksoppa
3 tunt skivade schalottenlökar
2 tunt skivade rödlökar
3 st klyftor vitlök skivade
2 msk smör
1 tsk råsocker
7,5 dl kycklingfond
4 dl vitvin
2 lagerblad
1 tsk torkad timjan
Salt & svartpeppar
Fräs all lök och vitlök i smöret tills den är mjuk och transparent utan att ta färg. Ca 5-10 minuter. Tillsätt socker, kycklingfonden, vin, timjan och lagerblad. Låt sjuda i ca 35-40 min smaka av med salt och peppar.
Ostkrutonger
4 skivor surdegsbröd
100g lagrad ost (gärna Gruyèreost)
2 msk olivolja
Rosta brödet i brödrost. Strö över riven ost och värma i ugnen på 250 grader och grillfunktionen tills osten smält och fått fint färg.
Häll upp soppan i djupa tallrikar och lägg i krutongerna och ät!
Framtill nästa artikel i denna artikelserie kan du följa Christoffer på hans Instagram.