GÅ TILLBAKA

Stockholms bästa köttbullar hittar du här

2 år sedan
Stockholms bästa köttbullar hittar du här

Svensken är känd för många ting. På listan har vi bland annat ABBA, Volvo, Roxette, IKEA och på senare dagar även Spotify. Alla väldigt talande och framgångsrika historier. Men något som toppar den listan högt är våra svenska köttbullar. Vi förknippar rätten med minnen redan från förskolan, lunch hos mormor, när vi själva första gången misslyckades med rätten totalt, in i vuxen ålder och söndagsmiddagar med egna barn. Köttbullarna är helt enkelt en helig tradition i vårt svenska kök. Det traditionella sättet att äta dem är med potatismos, gräddsås, lingonsylt och inlagd gurka. Och när du väl är i Stockholm så är det väl klart att du ska njuta av stans bästa köttbullar och svensk husmanskost.

Meatballs for the People

Meatballs for the People är en restaurang, bar och butik – allt i ett. Som namnet speglar baseras konceptet på den klassiska svenska köttbullen i olika format. Butiken erbjuder även minst 14 sorters köttbullar gjorda av ingredienser som älg, nötkött och lax som du enkelt kan ta med hem.

Meatballs for the people köttbullar Stockholm
@meatballsforthepeople, Nytorgsgatan 30

”Vi på Meatballs har alltid tyckt köttbullar är fantastiska. Alltså de som har serverats på krogen och av mormor. Men för ett par år sedan tog det skruv. Det började med en resa till Italien och en enorm övervikt på vägen tillbaks.”

Mathias, Tiel och Peder – meatball.se

Nybrogatan 38

Nybrogatan 38 köttbullar Stockholm
@nybrogatan38, Nybrogatan 38

Hos Nybrogatan 38 kan du hänga från morgon till sent och njuta av allt från frukost, lunch, middag eller drinkar. Här är det avslappnat, minimalistiskt och modernt som gäller. Maten är en fröjd för ögat och smaklökarna och menyn är inspirerad av Skandinavien och Medelhavet.

Operakällaren

I anknytning till den Kungliga Operan hittar vi en av Sveriges mest kända matsalar. Upplev en majestätisk miljö, med utsikt över vattnet över Kungliga slottet från terrassbaren. Njut av förstklassiga internationella delikatesser, presenterade i modern stil. För vinälskaren är dessutom Nobis vinkällare ett måste att besöka.

Operakällaren köttbullar Stockholm
@operakallaren_ok, Karl XII:s Torg

Prinsen

Stockholms kulturelit har ätit gott på Prinsen sedan 1897. Väggarna är dekorerade med porträtt av kända vanor. Prinsen är ett utmärkt ställe för matgästen som vill prova vällagade svenska klassiska rätter i en mysig och trevlig atmosfär och givetvis hittar du köttbullar på menyn.

Prinsen köttbullar Stockholm
@restaurang.prinsen, Mäster Samuelsgatan 4

”Prinsens mat- och dryckesfilosofi vilar på svensk mattradition, ärliga råvaror och ett mathantverk med stor omsorg om gästens smakupplevelse. Vi hyllar det klassiska köket, lagar mat från grunden med fransk känsla, svenskt humör och råvaror av bästa sort. På Prinsen serveras svenska klassiker, men alltid med en förankring i nutiden och moderna influenser.”

– restaurangprinsen.se

Ulla Winbladh

”Ulla, min Ulla.” Detta är inledningen av en berömd svensk ballad av 1700-talstrubaduren Bellman. Balladen handlar om hans älskare, Ulla Winbladh och restaurangen med samma namn, har en lång tradition bakom sig. Restaurangen ligger centralt på den vackra ön Djurgården. Här serveras traditionell svensk husmanskost året runt, bland annat köttbullar.

Ulla Winbladh köttbullar Stockholm
@wardshusetullawinbladh, Rosendalsvägen 8


Riche

Det finns mycket som hänt bland väggarna i deras hus. I över hundra år har matsalarna och barerna varit en social samlingsplats för både makt- och kultureliten, unga hippa, gamla rävar och alldeles vanligt folk.

”Restaurang Riches kök kännetecknas bäst av Tore Wretmans arv. Det finns tydliga inslag av franskt brasserie i menyn, blandat med klassisk svensk husmanskost. Några av våra paradnummer är Toast Skagen, Biff Rydberg och Gino. Alla våra rätter är lagade från grunden. Vi väljer våra råvaror med omsorg och tillagar dem efter säsong.”

– riche.se
Riche köttbullar Stockholm
@restaurantriche, Birger Jarlsgatan 4

köttbullar
lunch stockholm
köttbullar stockholm
swedish meatballs
nybrogatan 38
meatballs for the people
riche
ulla winbladh
prinsen
operakällaren