GÅ TILLBAKA

Kopparlundens Bageri är utnämnda till ett av Sveriges bästa caféer!

5 år sedan
Kopparlundens Bageri är utnämnda till ett av Sveriges bästa caféer!

Kopparlundens Bageri som snart funnits i över 11 år är inte längre bara ett bageri som ligger västeråsare varmt om hjärtat. Bageriet med stor passion och kärlek för hantverk har även hittat sin plats på White Guides Café lista. För dig som inte vet, eller behöver färska upp minnet, så är White Guide Nordens ledande guidesystem inom restaurang- och cafévärlden. Varje år testas och bedöms caféer runt om i Sverige. Av dessa får 250-300 plats i guiden. I år hittar vi Kopparlundens Bageri från Västerås på White Guide Café-listan. 

White Guide är idag en självklar auktoritet inom gastronomi- och restaurangkultur. Stor fokus ligger på att vara en seriös och innovativ krogkritiker. De präglas av full transparens runt bedömningskriterier och har en hög journalistisk integritet. Vi har talat med ägaren Doris Näckdal om den prestigefyllda utmärkelsen. 

”Det var på tiden”

– Det känns fantastiskt. Det var på tiden, haha. Vi har faktiskt väntat på att det skulle ske. Alla är superglada och stolta – och så är vi nyfikna på vilket betyg vi ska få. Det blir offentligt den 10 oktober, säger Doris med ett leende. 

Kopparlundens Bageri White Guide Café
Den fantastiska och trivsamma miljön på Kopparlundens Bageri.

– Vi har alltid strävat efter hög kvalitet, vi vill göra fantastiska grejer, och sedan vi byggde om och ut för 3 år sedan har vi ju haft café och formellt kunnat hamna i White Guide Café. Så det är väl vårt envisa kvalitetsarbete som gett resultat till slut.

På Kopparlundens Bageri hittar du även guldmedaljer bland bröd och bakelser 

– Jag är också väldigt stolt över det fantastiska gäng som jobbar hos mig, det är häftigt att de vill jobba i mitt bageri. Alla sliter ganska hårt och jobbar hela tiden med utveckling. Något som är lite extra kul är utmärkelser som vår personal belönats med. Vår kock Sandra Lindbom vann Mack SM 2017 med sin macka ‘’Local Hero’’ based på honungsbröd, blåmögelost, toppad med friterad grönkål, picklade hallon och äppelcoleslaw, berättar Doris i en tidigare intervju. 

Kopparlundens Bageri White Guide Café
Från vänster: Sara Fjärrstrand, Belinda King och Sandra Lindbom.

– Och så har vi Sara Fjärrstrand som är med i bagerilandslaget där hon varit med och tagit hem både ett guld och ett silver i Nordiska mästerskapen, berättar Doris i en tidigare intervjuÄven Belinda King vann senast i år SM i Mathantverk för sitt otroligt goda knäckebröd. 

 

Kopparlundens bageri
White Guide
Kopparlundens bageri Västerås
Doris Näckdal
White guide 2019