GÅ TILLBAKA

Salladskungen satsar på kebab

5 år sedan
Salladskungen satsar på kebab

Kebaberiet är det nya mathaket som öppnar intill Ica Maxi Erikslund. Inför premiäröppningen har Guestro träffat mannen bakom Kebaberiet Stefan Nas. Vi tagit reda på allt om det nya konceptet med oändliga möjligheter för gästerna!

Frisör, salladskung och visionär – det här är Stefan Nas

Stefan Nas har tidigare arbetat som frisör med bland annat våra kungligheter som kunder, närmare bestämt Prinsessan Madeleine. Han har även varit med och startat upp diverse salladsbarer i Västerås, däribland Cornetto Bar och Vivaldi. Idag brinner han fortfarande för serviceyrket och ser fram emot att få öppna upp dörrarna till hans senaste projekt och milstolpe: Kebaberiet.

– Jag kan inte med ord förklara hur mycket jag ser fram premiäröppningen idag den 27/11. Kebaberiet kommer att ha en meny som passar alla smaker och det är något jag vågar lova. Så som jag önskar bli serverad på restaurang vill jag att våra gäster ska få uppleva, det är A och O för mig, förklarar Stefan Nas.

Kebab, surdegspizza och italienska efterrätter (och mycket mer)

Stefan Nas berättar att menyn kommer att vara av stor variation med möjlighet att smaka en ny rätt varje dag om man önskar det. Protein i form av nötkött, kyckling, gyros eller veganskt alternativ kombineras med ett tillbehör bestående av pommes, ris eller bulgur tillsammans med spännande såser såsom vitlök, stark sås och kebabsås samt grönsaker till. Även hemgjorda falafel och halloumi kommer att serveras i sallader som man själv kan kombinera och mixa efter smakpreferenser, och mycket mer!

– Vår surdegspizza är en dröm som inte går att beskrivas, den måste upplevas! Vi använder enbart färska råvaror som fin olivolja, parmaskinka, färsk mozzarella och fräsch tomatsås. Man kan till och med beställa en pizza med två olika halvor. Det är en påkostad kvalité och service som vi värdesätter högt, berättar Stefan Nas.

– Det fikat vi kommer att erbjuda är till stor del inspirerat av Italien. Cannoli och åtta olika smaker av gelato är några av efterrätterna på menyn, men även det anrika italienska kaffet från Molinari. För att kunna servera deras kaffe behöver man gå en särskild barista-utbildning, vilket våra anställda har avklarat, berättar Stefan Nas.

Vad gäster har att se fram emot utöver en fantastisk meny med brett utbud

– Framtidsplanen för Kebaberiet är att med fullständiga rättigheter kunna erbjuda en plats som man både fikar och äter på året om. Vi kommer att bygga ut en terrass med skjutdörrar i glas för att behålla den öppna miljön, men likaså värmen. Inredningen är i en industriell stil med både marmor och grå betong, en modern och välkomnande miljö helt enkelt, förklarar Stefan Nas.

Kolla in Kebaberiet på deras Facebooksida på @kebaberiet för mer information.
ADRESS:

Traversgatan 12, 721 38 Västerås

 

Premiäröppning
Kebaberiet
Erikslund
Stefan Nas