GÅ TILLBAKA

Karla Café: Från Antikaffär till Östermalms Vardagsrum

ett år sedan
Karla Café: Från Antikaffär till Östermalms Vardagsrum

På Karlavägen i hjärtat av Östermalm hittar vi anrika Karla Café som drivs av Fia Saliba. En restaurang och café som ger dig ett extra vardagsrum i en hemtrevlig miljö. Här kan man äta frukost, lunch, middag och träffa sina vänner på fika eller glas vin. I den här artikeln får du lära känna historian bakom caféet, koncept och vad visionen är framåt.

Hur började allting?

Karla Café började med en tydlig vision. Efter 25 års arbete inom krögare-branschen tyckte hon att det saknades ett äkta café, en plats där mat, miljö och känslan samspelar. Ett sökande efter en lokal ledde dem till en anrik antikaffär i det välbärgade området Östermalm. Ägaren skulle gå i pension och fråga om Fia ville ta över lokalen. Då insåg hon lokalens potential och beslutade att omvandla antikaffären till ett unikt café.

Med 30 års arbetslivserfarenhet och en enastående känsla för detaljer, skapade de en atmosfär i Karla Café som var luftig, ren och estetiskt tilltalande.

Varför just Karla Café?

Östermalms Vardagsrum

Karla Café är inte bara ett café; det är en livlig samlingsplats där människor från olika vardagsliv korsar sina vägar. Från födelsedagsfiranden till avslappnade träffar har caféet blivit en älskad samlingsplats. Född ur en önskan att erbjuda ett alternativ till den vanliga caféet, strävade ägaren efter att skapa sitt egen prägel på ett café.

Stamgästerna behandlas som familj, Fia säger att de “känns som ett andra hem”. Relationen mellan gästerna, personalen och ägaren är unik och väldigt fin.

Bakverk, pajer och sallader, är Karla Café mycket stolta över att endast använda äkta, kvalitativa ingredienser. Hemligheten till deras framgång ligger i deras dressinger, särskilt Caesar-dressingen, som generöst drizzlas över färska sallader. Den läckra maten och den varma miljön lockar en bred kundkrets, ibland kan till och med tre olika generationer ses njuta av sina måltider vid ett och samma bord.

Karla Café frodas genom att skapa en atmosfär av uppskattning och bekantskap. Caféet är öppet under hela året, stänger endast på midsommarafton och julafton. Ägarens engagemang uppskattas djupt av kunderna, och deras tacksamhet ger en konstant motivationskälla.

Vad är visionen?

Framtiden för Karla Café ser lika ljus och inbjudande ut som deras läckra erbjudanden. Även om ägaren för närvarande inte har några planer på att öppna en annan filial, strävar de ständigt efter att förbättra caféupplevelsen för sina gäster. Deras vision är att fortsätta tillhandahålla ett välkomnande utrymme för samhället och skapa bestående minnen.

Karla Café är mer än ett café: Det är ett fönster in till vardagsrummet på Östermalm, fyllt med engagemang och gästvänlighet. Det är en påminnelse om att framgång inte bara handlar om vinst: det handlar om att göra en skillnad i människors liv, en kopp kaffe i taget.

stockholm
östermalm
Karla Café