GÅ TILLBAKA

Upplev äkta karibisk mat i Stockholm

ett år sedan
Upplev äkta karibisk mat i Stockholm

När vi tänker på Karibien blir det ofta synonymt med sol, stränder och rom. Det karibiska köket är en fantastisk blandning av mat från inhemska, afrikanska och europeiska smaker. Alla länder i regionen producerar framförallt färgsprakande kulinariska underverk.

Lite utanför Stockholms innerstad hittar vi Island Hoppers. Där kan du njuta av autentisk karibisk mat i Stockholm. Vi berättar mer om restaurangens historia och vad du kan hitta på menyn nedan.

Lång erfarenhet ledde vägen till Island Hoppers

Island Hoppers karibisk mat i Stockholm
@islandhoppers.se/instagram

Efter mer än 10 år i festfixeri- och restaurangbranschen, bland annat från Fåfängan och Mosebacke, har ägarna Kennis Commissiong och David Amann skapat en oas för dig som vill upptäcka äkta karibisk mat. Restaurangen hette tidigare Burgeria men bytte under 2022 namn till Island Hoppers. De förfinade konceptet med ett nu ännu större fokus på just äkta karibisk mat.

En autentisk upplevelse

Kennis kommer från Trinidad och David från Tobago och tillsammans har de kombinerat smaker från regionen för att skapa en autentisk upplevelse. Med en färgsprakande meny tas du på en smakresa runt de karibiska öarna. Deras meny erbjuder fantastiska förrätter, karibiska huvudrätter, hamburgare, efterrätter, sides och såklart en barnmeny.

Island Hoppers karibisk mat i Stockholm
@islandhoppers.se/instagram

Varje vecka erbjuder de även en lunchmeny där du kan upptäcka olika bowls som även kan serveras vegetariska och veganska. Dessutom erbjuder de veckans burgare fyllda med läckra smaker. Här hittar du hela menyn.

Såhär började resan

2021-2022

Kennis Commissiong och David Amann drev tidigare Burgeria som från början hade fokus på pizza och hamburgare. Med deras starka anknytningar till Trinidad och Tobago ville de ta skifta fokus och erbjuda en varm och härlig plats för lokalborna att ta en smakresa till Karibien.

”Sprida karibisk matglädje”

2022

De två passionerade kockarna väljer att sadla om för att sprida karibisk matglädje i Hägersten nära Aspudden, Midsommarkransen och Vinterviken. Målet är att kunna erbjuda lokalbor, barnfamiljer och nyfikna i Stockholmsområdet en ny upplevelse inom det karibiska köket, något utöver det vanliga.

Autentisk karibisk mat i Stockholm

@islandhoppers.se/instagram

2022-

Idag är det karibiska köket ett nytt spännande segment på den svenska krogscenen, framförallt i Stockholm. Kennis och David beskriver det som en fusion mellan afrikansk och indisk matlagning med inslag av spanska smaker. Framförallt består rätterna av många kryddor inspirerade från det karibiska köket. Upplev en färgstark matupplevelse som kommer sitta kvar i minnet länge.

Vill du veta mer?

Island Hoppers kan även hjälpa dig med catering vid dina evenemang. Vi ser till att ditt bröllop, födelsedagsfirandet eller festen blir en speciell och minnesvärd tillställning. Kontakta dem via deras hemsida för mer information.

island hoppers
karibisk mat stockholm
karibisk mat
island hoppers stockholm