GÅ TILLBAKA

Såhär gör du de godaste kanelbullarna

2 år sedan
Såhär gör du de godaste kanelbullarna
Christoffer Magnusson Domeij, som driver The Nutmeg House, delar med sig av sina bästa kanelbulletips. 
Det bästa med kanelbullen enligt mig är att den är saftig, lagom söt och passar till både kaffe, mjölk och saft och stora som små. Mitt bästa tips är att kalljäsa dina bullar så att smakerna hinner utvecklas och att slösa med fyllningen och pensla med lite sockerlag efter bakning. Ett annat tips är också att alltid baka med smör och aldrig med margarin.

Tre favoritställen för kanelbullar i Västerås

Nedan listar jag mina topp tre favoritställen i Västerås för kanelbullar. Otroligt goda kanelbullar och även en härlig atmosfär och genuin service vilket jag uppskattar.

Recept: Fyll hemmet med en fantastisk doft av kanelbullar

Med receptet nedan från ICA så blir dina kanelbullar stora, mjuka och får en god smak från den klassiska fyllningen gjord av kanel, smör och socker. Följ Christoffers tips och låt degen kalljäsa för bästa resultat.

Det här behöver du för 20 stycken kanelbullar 

Deg
1/2 paket jäst (à 50 g)
50 g smör eller margarin
3 dl mjölk
1/2 dl socker
1 krm salt
8 dl vetemjöl

Fyllning
50 g smör eller margarin
2 tsk malen kanel
1/2 dl socker

Pensling
ägg
pärlsocker

Såhär gör du

Deg: Börja med att smula jästen i en bunke. Smält sedan matfettet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 30 sek. Tillsätt sedan mjölken och värm till ca 37°C, fingervarmt. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst upp sig.
Tillsätt sedan resten av degvätskan och socker, salt och nästan allt vetemjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
Fyllning: Rör matfettet smidigt med socker och kanel till fyllningen.
Ta upp degen på arbetsbänk och knåda den smidig med resten av mjölet. Kavla ut degen till en rektangel, ca 30×40 cm (för 20 st bullar). Bred på fyllningen och rulla sedan ihop från långsidan. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt eller i bullformar av papper.
Låt bullarna jäsa under bakduk ca 20 min. Kom ihåg Christoffers tips att kalljäsa degen. 
Pensling: Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över lite pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen i 250°C, ca 8 min. Låt kallna på galler under bakduk innan de packas i påse eller burk med lock. Sedan kan du njuta av kanelbullar och fika med vänner och familj.
The Nutmeg House
kanelbullens dag västerås
kanelbullar
cinnamon buns
cinnabon rolls