GÅ TILLBAKA

GUIDE: Julbord i Västerås 2022

2 år sedan
GUIDE: Julbord i Västerås 2022

Foto: @kajplats9, Instagram.

Snart är det dags för vinterns höjdpunkt – de läckra julborden! Med denna guide berättar vi om vart du kan njuta av julbord i Västerås 2022. Vi presenterar dessa i tre olika kategorier; julbord utöver det vanliga, traditionella julbord och julbord med underhållning. Och den här veckan börjar vi med julbord utöver det vanliga.

Julbord utöver det vanliga

Kajplats 9

Skaldjursälskare, se hit! Är du sugen på ett exklusivt julbord är det Kajplats 9 du ska besöka. Havets alla godaste råvaror i en unik presentation serveras. Dessutom är det nytt för i år är att skaldjursjulbord är kompletterat med svenska klassiker som egentillverkade prinskorvar och köttbullar. Det finns även veganska alternativ för den som önskar.

Kajplats 9 Julbord Västerås
@kajplats9, Instagram.

Boka här.


Mälarkrogen

Mälarkrogen erbjuder klassiska julbordsfavoriter och havets delikatesser. Fokus är på moderna inslag som möter klassiska smaker. Med en utsikt över Mälaren kan du uppleva en riktig julidyll. Dessutom erbjuder de ett spektakulärt gottebord.

Mälarkrogen Julbord Västerås
@malarkrogen, Instagram.

Boka här.

Pråmen

Upplev ett julbord utöver det vanliga. Stig på och ha Mälaren under fötterna under en traditionell svensk julbordstradition. Innan ni kliver ombord tas du emot av rykande varm glögg ute i Magasinet, därefter väntar ett välsmakande och välfyllt julbord samt några juliga smårätter direkt från köket.

Pråmen Julbord Västerås
@pramenvasteras, Instagram.

Boka här.

Rederi Mälarstaden

Ta dig ut på sjön och upplev en magisk julbordsupplevelse. För femtonde året i rad lastar Rederi Mälarstrand ombord de godaste hemlagade godsakerna för att ge dig och ditt sällskap en sjönära och smakrik julupplevelse. Dessutom underhålls du på torsdagar av båtens trubadur medan fredagar och lördagar utlovar en musikshow med julinspirerad allsång av duo eller trio.

Boka här.

Eat Matstudio 

Eat Matstudio Julbord Västerås 2019
Foto: @eat_matstudio på Instagram.

Hos Eat Matstudio har du möjligheten att uppleva ett julbord utöver det vanliga. Istället för att plocka färdig julmat från buffén så kan du laga en middag med kollegor och familj under en cookalong i matstudion bestående av fantastiska rätter. Det är en fyrarättersmiddag som ni i olika team lagar. Om du önskar luta dig tillbaka kan du även boka Chefs Table där Eat Matstudio sköter all matlagning.

Boka här.   

Agrill

I sann Agrill-anda får du uppleva ett klassiskt julbord och en grillbuffé. Julbordet erbjuder en mängd grillat kött, såser, tillbehör och självklart våra svenska julbordsklassiker. Men spara även plats för det avslutas med ett ljuvligt dessertbord.

@agrillvasteras, Instagram.

Boka här.

Sala Silvergruva 

På 155 meters djup i Sala Silvergruva kan du njuta av en härlig trerätters julmiddag med berättelser därtill. Inspirationen för julmiddagen i Victoriasalen är sent 1800-tal. Så förutom den traditionella och mer nutida julmaten har du nu chansen att prova ett antal 1800-talsspecialiteter. Bland annat gädda, Glück Auf-kaka och silvermånar, från ett uppdukat skådebrödsbord vid sidan om.

Sala Silvergruva Julbord Västerås
@salasilvergruva, Instagram.

Boka här.

Traditionella julbord

Djäknebergets restaurang

Djäkneberget Västerås Julbord
@djaknebergets_restaurang, Instagram.

Med en svårslagen utsikt över Västerås kan du njuta av ett traditionellt julbord på Djäknebergets restaurang. Favoriter och rätter älskade av hela familjen finns på menyn.

Boka här.

Petterssons Utvreta 

Njut av ett traditionellt julbord med fem turer där du hittar klassiska favoriter. Kom till stallet och njut av Bondens julbord.

Boka här.

Elite Stadshotellet Västerås

Här möter klassiska smaker nya moderna inslag. Allt från julens självklara favoriter till rätter med mer modern touch samt smaker och kombinationer som överraskar.

Elite stadshotellet Västerås Julbord
@elitestadshotelletvasteras, Instagram.

Boka här.

Westerqwarn

Här kan du uppleva en bred meny av det traditionella svenska julbordet med många lokala råvaror från bland annat Borgåsunds fiskarn, Åsby kött och vilthandel m.fl. En mysig atmosfär utöver det vanliga.

Westerqwarn Julbord
@westerqwarn, Instagram.

Boka här.

Officersmäss

Här lägger de in 21 sorters sill, gravar och röker all deras fisk och kött. De rullar klassiska köttbullar och stoppar korv, Jansson frestelse och patéer tillagas varsamt under Kapten Rehnmans överinseende. Dessertbordet bakas givetvis för hand i vårt kök och glöggen är hemgjord. Ett minst sagt traditionellt julbord hos Officersmäss.

Julbord Västerås

Boka här.

Västerås slott

En kväll på slottet erbjuder ett fantastiskt julbord i vanlig ordning. Ute på borggården möts du av varmglögg och sedan fortsätter firandet i någon av lokalerna. En traditionell och klassisk meny med favoriter du gärna tar fler gånger.

Boka här.

Schenströmska Herrgården

Slå på stort och hyr en hel herrgård för familj och vänner, eller hela företaget. Njut av ett traditionellt julbord i en idyllisk atmosfär.

Schenstromska Herrgård Julbord
@schenstromska, Instagram.


Boka här.

Falkenbergska Kvarnen

Upplev Falkenbergska Kvarnens traditionella julbord i en historisk miljö vid Svartån. Uppdukat i deras unika och charmiga restaurang kan du njuta av julklassiker.

Falkenbergska kvarnen Julbord
@falkenbergska_kvarnen, Instagram.

Boka här.

Restaurang Varda

Hos Varda firar de julen stort och har i över femton år skapat fantastiska julbord och minnen. Med fokus på hemlagade rätter väntar klassisk julstämning i en rofylld miljö, mitt i city. Passar perfekt för både företag och privata sällskap. 

Restaurang Varda Julbord
@restaurang_varda, Instagram.

Boka här.

Sätra Brunn Konferens & Spa

Traditionell julbordsbuffé som har fokus på närodlade och ekologiska råvaror. De gravar och lägger in deras egen sill, lax och strömming. Deras hemlagade patéer är kryddade med ekologiska kryddor.

Boka här.

Brasserie Stadsparken

Njut av ett stämningsfullt julbord i hjärtat av Västerås. Ett traditionellt julbord där du även får en fantastisk utsikt över stadsparken.

Boka här.

*Guiden kommer uppdateras omgående så håll utkik efter nya ställen att besöka.

Kajplats 9
Pråmen
Koppar restaurang och festvåning
Limone
Veggoköket
Filmstaden Västerås
Västerås Slott
Djäknebergets restaurang
hotel plaza
Restaurang Bellman
Elite Stadshotell
Brasserie Stadsparken Västerås
Westerqwarn
Sala silvergruva
Mälarkrogen
Borgåsundsfiskarn
Rederi Mälarstaden
Skultuna Brukshotell
Åsby Hotel
Fazer Amica
Lugna gatan
Eat matstudio
Ceders restaurang kolgrill & bar
Petterssons Utvreta