GÅ TILLBAKA

Johan & Nyström: Rosteriet som rostar bättre kaffe åt folket!

10 månader sedan
Johan & Nyström: Rosteriet som rostar bättre kaffe åt folket!

En ledande förebild inom kaffekulturen

Sedan företagets start 2004 har Johan & Nyström etablerat sig som en ledande förebild inom kaffekulturen. Ursprungligen lanserades Johan & Nyström som en reaktion på bristen på specialkaffe som producerades hållbart och med hög kvalitet. Grundarna hade en vision att förändra kaffekulturen och banade vägen för specialkaffets boom i Sverige under de kommande åren.

Det stora lilla rosteriet

Passionen för kaffe är verkligen kärnan i allt som Johan & Nyström gör. Rosteriet i Länna är hjärtat av verksamheten och representerar företagets engagemang för innovation och kvalitet. Trots att det är högteknologiskt och anses vara det modernaste i Europa, vill de fortfarande behålla känslan av ett ”litet rosteri” där kärlek, kvalitet och kunskap står i centrum.

Deras koncept utgår från idén att vara ”det stora lilla rosteriet”, ett rosteri som trots sin storlek konsekvent levererar högkvalitativt kaffe med en konstant smakprofil till sina kunder. Det är denna konsekventa kvalitet och bekanta smak som kunderna har kommit att älska och förvänta sig från Johan & Nyström.

Samtidigt är Johan & Nyström inte nöjda med att bara hålla fast vid det bekanta. Rosteriet är alltid på jakt efter att förnya och förbättra sitt utbud genom att introducera nya, spännande kaffesorter från alla världens hörn. Denna balans mellan det traditionella och nytänkande är en del av vad som gör Johan & Nyström så speciella.

När vi besökte deras äldsta konceptcafé på Swedenborgsgatan, fick vi en inblick i vilket arbete som ligger bakom varje kopp. Vi fick träffa Joel, en passionerad kaffeälskare och utbildningsspecialist på Johan & Nyström, vars passion för kaffe endast matchas av hans kärlek till konst och musik.

Han berättade om deras nyhet för dagen, Finca La Negrita av kaffeodlare Mauricio Shattah. Det är ett sött och blommigt kaffe med toner av jordgubbar, lemonad och kiwi. Bryggprocessen var enkel och utförd med precision av Joel. Kaffet påminde lite om te. Mycket gott, och överraskande smak. När de introducerar ett nytt kaffe, firar de med en ”Nytt-Kaffe-Fredag” som tillåter gästerna att smaka på detta nya tillskott.

Joel berättade även om spårbarheten på kaffet. Johan & Nyström har ett gediget system för att spåra hela processen, från böna till kopp. Detta innebär att varje kopp kaffe som serveras kan spåras tillbaka till sitt ursprung. Detta låter gästerna inte bara uppskatta smaken, men också resan och historien bakom varje kopp kaffe.

Bättre kaffe åt folket

Johan & Nyström har fyra blomstrande kaféer, men deras vision sträcker sig bortom butikernas gränser: ”Vi ska göra kaffe världen godare och bättre.” Med denna vision i åtanke vill de rosta mer kaffe och sprida mer kaffekunskap, för att göra Johan & Nyström till den naturliga leverantören för specialkaffe.

Hållbarhet har alltid varit en central del av Johan & Nyström filosofi. De har ”gjort det från start”, och kommer fortsätta att göra det. De vill inte bara berätta vad de gör för att vara hållbara, utan också utbilda kunderna om varför det är så viktigt, för att driva förändring i branschen.

På Johan & Nyström lever de efter mantrat: ”Bättre kaffe åt folket!” Det sammanfattar deras engagemang att erbjuda kaffe av högsta kvalitet med hållbarhet i fokus, till hela folket.

Besök ett av konceptcaféerna eller beställ online via webbshopen:

https://johanochnystrom.se/