GÅ TILLBAKA

Il Mondo – Västerås enda trattoria

2 år sedan
Il Mondo – Västerås enda trattoria

I Folkets gamla lokal hittar du den härliga trattorian Il Mondo med en riktig modern Medelhavskänsla. Med smaker och råvaror från södra Italien och den napolitanska kulturen har Chadi Hanna tillsammans med hans team lyckats återskapa några av hans egna upplevelser från regionen.

I denna intervju berättar Chadi Hanna mer om sig själv, och konceptet bakom Il Mondo.

– Det var inte riktigt planerat, utan det kom väldigt naturligt till oss. Vi ville skapa något som påminde om ett vardagsrum. Influerat av våra upplevelser vi fick under våra äventyr i Italien, om ett liv vi själva ville leva här i Västerås, berättar Chadi.

– Konceptet i sig kommer ju från södra Italien där man vill att råvarorna ska spela den stora huvudrollen i menyerna. Ett rustikt kök, utvalda råvaror och lantliga influenser är det genomgående temat skulle man kunna säga, fortsätter han.

– Vi ville ta med oss en bit av Italien till Västerås och bjuda på en originell pizza och andra italienska klassiker. Samtidigt fick det inte bli “för fint”. Vi ser en trend där bra och enkel mat förfinas och för oss förstör det hela upplevelsen. Hos oss är du välkommen som du är, utan prestige och alla “måsten”, förklarar Chadi.

Italiensk mat är mer än bara pasta och pizza

@ilmondo.se, Instagram

– Vårt största fokus, utöver att servera enkel och ärlig mat, är att skapa en uppevelse du bara får på en trattoria. Tänk dig en mer avslappnad betjäning, inga fint utskrivna menyer, maten och drycken serveras ofta på ett sådant sätt att det går att dela på, berättar Chadi.

– Il Mondo för oss handlar om en mer vardaglig upplevelse där vi lägger stor fokus på våra stamgäster. Det ska helt enkelt vara prisvärt! Många av våra gäster kommer ofta. Till skillnad från många andra restauranger vill vi inte att du ska känna en press att “passa in”, det handlar mer om stunden och synen på livet, ha inte så bråttom, säger Chadi.

@ilmondo.se, Instagram

Det här är hemligheten

– Hemligheten bakom att vi lyckas hålla våra priser på en mänsklig nivå är för att vi först och främst har ett “lagom” mindset. Dessutom fokuserar vi på enkla ingredienser och mycket av vår mat är av enklare karaktär. Varför ska man krångla till något så genialt som en pizza? säger Chadi avslutningsvis med ett leende.

Il Mondo
pizza
chadi hanna
il mondo trattoria
trattoria
napolitansk mat