GÅ TILLBAKA

Då öppnar Il mondo i Västerås

3 år sedan
Då öppnar Il mondo i Västerås

Väntan är över! Öppningen av Il Mondo närmar sig, på fredag är det dags. I Folkets gamla lokal hittar du snart den härliga trattorian med en riktig Medelhavskänsla. Med smaker och råvaror från södra Italien och den napolitanska kulturen bland annat kommer du kunna uppleva en härlig smakresa och en helhetsupplevelse du sent glömmer. Vi har träffat Chadi Hanna som står bakom projektet. I denna intervju berättar han mer om sig själv, och konceptet bakom Il Mondo.

Det här är Il Mondo

– Konceptet Il Mondo växte fram väldigt spontant skulle jag säga. Det var inte riktigt planerat, utan det kom väldigt naturligt till oss. Konceptet i sig kommer ju från södra italien där man vill att råvarorna ska spela den stora huvudrollen i menyerna. Il Mondo  betyder på italienska ”världen” och vi tycker inte bara att det har en fin klang till det utan representerar vad vi vill göra med konceptet och utveckla det i framtiden. Vårt största fokus, utöver att servera mat på otroligt hög nivå, är att skapa en helhetsupplevelse du aldrig glömmer. En kombination av fantastisk mat, service och en skön atmosfär helt enkelt, berättar Chadi.

@ilmondo.se, Instagram

Lokalen: ”Den är svårtslagen” 

– Den här lokalen har alltid varit en lokal som jag alltid mått bra av. Jag har genom åren varit här och har alltid mått bra av att vara här och har riktigt fina minnen härifrån. Det vill jag på nåt sätt föra vidare till andra! Jag gillar själva skyltfönstret, och jag brukar säga att det här är en av Sveriges snyggaste restauranglokaler som finns! Och då har jag varit runt över hela landet och sett mycket, och fått inspiration. Den är svårslagen för mig! Lokalen talar för sig själv. Vi har lagt mycket fokus på lokalen och rustat upp det. Vi vill få till en skön känsla från Medelhavet, en trattoria med utomhuskänslan fast inomhus. Vi kommer även ha en uteservering med 100 platser och självklart är allt anpassat efter coronarestriktioner och råd, förklarar Chadi.

En lång erfarenhet som nu får skina på hemmaplan

– Min bakgrund inom restaurangbranschen börjar tidigt. Jag hoppade av skolan som 15 åring och hamnade på nåt sätt direkt in i restaurangbranschen. Har arbetat på många olika ställen, haft många olika roller genom åren, och har med den erfarenheten lyckats bli en väldigt komplett spelare i den här branschen skulle jag vilja säga. Jag driver även Grekiska grill och bar i Eskilstuna med två andra killar som kör där under tiden jag driver Il Mondo här, på hemmaplan måste jag ändå säga. Är Västeråsare så det känns riktigt kul att få göra nåt i sin hemstad, säger Chadi.

@ilmondo.se, Instagram

Specialbeställning från Napoli

– På menyn kommer du hitta mycket gott som kommer passa alla! Vi kommer köra napolitansk pizza till 99%. Varför jag utesluter 1% är för att vi inte kommer arbeta med en vedugn. Vi har beställt en ugn som är en ny variant från Napoli där italienarna som arbetar med vedugnar har tagit fram en ny produkt som ska vara identisk till vedugnen, så ni kommer inte känna någon skillnad, säger Chadi och ler. Alla råvaror vi har kommer från olika delar av Italien och vi gör allt från grunden. Vi har stora influenser från södra Italien i vår meny men har även anpassat delar av menyn och vi kommer erbjuda några rätter som är lite mer åt det svenska hållet med gräddsåser och liknande, för att det ska finnas något för alla, förklarar Chadi.

Chadi rekommenderar: ”Som en buffé på bordet” 

– För att komplettera att det är en trattoria så kommer vi erbjuda grillrätter. Där utgår det ifrån att vi har olika kötträtter, kalv, korvar direkt från Italien, kyckling etc och sedan kommer det finnas sides att beställa till. Tanken är också att man ska kunna komma ett sällskap och dela på maten, så man kan testa lite av allt. Jag rekommenderar verkligen att beställa lite allt möjligt, som en buffé på bordet. Alla restaurangens smaker på en gång, en helhetsupplevelse, säger Chadi med ett leende.

Det här är bara början för Il Mondo

– Det började med att vi enbart skulle börja köra med Il Mondo här i Västerås. Vi har dock redan börjat tänka större än så. Vi tror så mycket på konceptet och ser Västerås som startskottet till något mycket större. Jag kan inte säga mer än att vi redan håller på att kika på fyra, fem större städer i Sverige där vi vill finnas inom ett par år.

Adress: Kopparbergsvägen 27, Västerås

Restaurang Västerås
Il Mondo
Il Mondo Västerås