GÅ TILLBAKA

GUIDE: Hotell i Västerås

3 år sedan
GUIDE: Hotell i Västerås

Sommaren är äntligen här vilket för många betyder semesterdags! I dessa tider är det väl uppskattat att kunna resa runt i landet och besöka olika städer och uppleva vad de har att erbjuda. Västerås som stad erbjuder nära tillgång till natur och vatten och Mälaren ger möjligheter till ett aktivt och härligt friluftsliv. Du kan även nå öarna i Mälaren med skärgårdsbåtarna. Västerås är dessutom en av landets bästa cykelstäder med ca 37 mil olika cykelvägar och många fantastiska utflyktsleder.

Oavsett om du är från Västerås eller reser hit från andra städer i landet är det en härlig destination för hemester även kallad staycation. Nedan listar vi olika hotell i Västerås där du kan checka in för att ta del av det rika friluftslivet samt gedigna restaurangutbudet.

Elite Stadshotellet

Elite Stadshotellet ingivdes 1907 och har sedan dess varit en central mötesplats. Fräscha och bekväma rum, med Stora torget precis intill, hittar du shopping, nöjen, restauranger och kommunikationer precis utanför.  Utöver boende finns även mötes- och middagslokaler, festvåning, gym och en relaxavdelning med bastu.

Adress: Stora Torget 7

Comfort Hotel

Vid centralstationen i en spännande byggnad hittar du Comfort Hotel. Med tillgång till hela citykärnan med  bra restaurangutbud, butiker och få minuters promenad från Mälaren. 

Adress: Sigurdsgatan 23

Clarion Collection Hotel Etage

Clarion Collection Hotel Etage ligger centralt i Västerås med närhet till sevärdheter, shopping och uteliv. Här finns dessutom en härlig bastu och relaxavdelning om du behöver slappna av eller ta en paus. Hotellet har även ett gym och en lobbybar. Efter en lång dag bjuds alla hotellgäster på eftermiddagsfika samt en fräsch och matig kvällsbuffé.

Adress: Stora Gatan 32

Boutique Hotel Frösåker

Hotellet ligger vid Mälaren och här kan du bada badtunna på bryggan, promenera i naturreservatet, spela golf på Frösåkers Golfklubb och njuta av härliga utomhusaktiviteter.

Adress: Frösåkers Brygga 7

Frösåker Golf & Country Club 

Frösåker Hotell Anno 1800 har omsorgsfullt inredda rum. De erbjuder 18 unika dubbelrum, varav tre är luftiga sviter. Alla rum har en härlig interiör som skapar ett trivsamt och avkopplande lugn.

Adress: Frösåker Gård

Skultuna Brukshotell

Skultuna Brukshotell och konferens ligger cirka 1 mil norr om Västerås och erbjuder god mat och boende i en nyrenoverad sekelskiftesmiljö med härliga tidsenliga möbler och textilier. Hotellet ligger bara ett stenkast från besöksmålet Skultuna Messingsbruk.

Adress: Bruksgatan 6

Valsaren Kök & Hotell

Centralt med närhet till shopping och uteliv hittar du Valsaren med rymliga hotellrum. Du kan även njuta av god husmanskost till lunch. 

Adress: Metallverksgatan 2

Hem till Gården

Upplev landet mitt i stan hos Hem till Gården. I en kulturhistorisk miljö, bevarad och inredd med mycket kärlek och omtanke kan du njuta och koppla av med närhet till city. Du kan även äta och dricka gott på Bistro Lilla Stallet. 

Adress: Slånbärsgatan 13

Hotell Arkad

I centrala Västerås nära bland annat shopping, restauranger, bio och uteliv hittar du Hotell Arkad.  Smakfullt inredda rum i olika storlekar, vissa även med pentry, hittar du här med tillgång till bland annat en relaxavdelning med bastu, biljardrum och dart.

Adress: Östermalmsgatan 25

The Steam Hotel

Hotellet på allas läppar som haft besökare från hela landet och utrikesresenärer sviker inte när det kommer till den bombastiska inredningen i industriromantisk stil. Restauranger och barer med internationella visioner kommer väcker alla sinnen till liv. Utöver en fantastisk restaurangupplevelse kan du även njuta av ett  800 kvm stort spa och en utsikt över Mälaren. Cirka 15 minuters promenad till City.

Adress: Ångkraftsvägen 14

Scandic Västerås

Den kända kedjan finns givetvis i Västerås och är känd för sin standard. I Västerås har Scandic ett relaxcenter med uppvärmd inomhuspool, bastu och gym. Du kan även njuta av goda måltider i restaurangen och i baren kan du sjunka ned i mysiga fåtöljer.

Adress: Pilgatan 33

The Steam Hotel
Scandic Västerås
Hotell Arkad
Elite Stadshotell
Hem till gården
Skultuna Brukshotell
hotell västerås
comfort hotell
clarion collection hotell etage
boutique hotel försåker
frösåker golf och country club
steam hotell