GÅ TILLBAKA

Då öppnar Hörnet Västerås

4 år sedan
Då öppnar Hörnet Västerås

Joni Demir är mannen bakom det nya takeaway konceptet Hörnet Västerås som äntligen öppnar den 30 november. I rådande tider anpassar restauranger och caféer sig efter restriktioner och just detta koncept har byggts upp från grunden för att vara anpassat till dagens nya sätt att leva och följa restriktioner. Joni Demir berättar mer om konceptet, idén och menyns utformning.

En parkeringsplats satte igång allt  

Med lång erfarenhet inom branschen har Joni sannerligen kunskapen som krävs att driva fram detta koncept som faktiskt startade av ren slump. 

– Av en ren slump såg jag att det var ledigt här en dag när jag parkerade bilen här utanför. Då började ju kugghjulet jobba i huvudet och jag såg en bild framför mig om vad jag ville göra här. Hela idén uppenbarade sig på fem minuter, och därefter var det bara att köra. Det fanns inga frågetecken, klart det här skulle bli verklighet! tillägger han.

Fokus på takeaway och snabbhet

– Konceptet är takeaway och att ett besök ska gå snabbt hos oss, det är inte svårare än så. Allt är anpassat efter den rådande situationen. Vi tror att pandemin kommer fortsätta forma hur vi arbetar även när den når ett slut och att det kommer följa oss en lång tid framöver. Varför då inte skapa något som är anpassat till det till 100% tänkte vi. Lokalen har vi renoverat från grunden och är vi väldigt nöjda med resultatet. Vi har ett bra läge och vi har ett fåtal sittplatser, ungefär 15-20 stycken. Allt är anpassat för takeaway, så äter du inte upp allt så är det bara ta med dig hem, redan klappat och klart. Samma gäller för bestick och servetter och sådana tillbehör. Du får allting inpackat direkt när du beställer oavsett om du äter här eller tar med. Hit kommer du alltid kunna gå för en snabb frukost, lunch och fika och känna dig trygg och att det är bra kvalitet, berättar Joni. 

Foto: @hornetvasteras på Instagram.

Snabbt, effektivt och hälsosamt 

– Tanken är att det ska vara smidigt, det ska gå snabbt, och det ska vara hälsosam snabbmat. Har man en halvtimmes lunch så ska man inte behöva stå i kö i 20 minuter, det är ju inte rimligt. Vi kommer även erbjuda en frukost och fika till ett rimligt pris som du antingen kan avnjuta här eller enkelt ta med dig till kontoret eller hemmet. För oss är det viktigt att det är effektivt för alla plånböcker, fortsätter han. 

Bred meny till ett schysst pris 

– Allt är anpassat efter plånboken hos oss och vi vill erbjuda bra mat till ett schysst pris. Den röda tråden är såklart takeaway så allt kommer vara enkelt att ta med sig på språng. Menyn är väldigt bred och du kommer definitivt kunna hitta något som passar dig i smaken. Allt från klassiska svenska rätter såsom räksmörgås och köttbullar till libanesiska mezzatallrikar. Vi kommer även ha möjligheten att bygga sin egen sallad och pokébowl . Vi kommer även erbjuda frukostpåsar i olika storlekar där innehållet varierar baserat på storlek, förklarar Joni. 

Foto: @hornetvasteras på Instagram.

– Det kommer finnas smörgåsar, fruktsallad, hummus och grönsaksstavar och klassiker som ägg och kaviar som ytterligare tillbehör bland mycket annat. Vi kommer även erbjuda grillad focaccia och klassisk fika och även rawalternativ. Självklart har vi också vegetariska alternativ på menyn. Sammanfattningsvis kommer det kommer finnas riktigt schyssta alternativ hos oss i ett koncept som inte har funnits tidigare i Västerås, avslutar Joni med ett stort leende. 

Öppningsdatum: Måndagen den 30/11.

Öppettider:
Måndag – fredag: 08:00 – 18:00
Lördag: 10:00 – 15:00
Söndag: Stängt

Adress: Smedjegatan 4, Västerås 

Nyöppnat Västerås
hörnet västerås
joni demir
takeaway
avhämtning
takeaway västerås
hörnet