GÅ TILLBAKA

Hörnet: Snabbt, enkelt och prisvärt

2 år sedan
Hörnet: Snabbt, enkelt och prisvärt

Att Västerås har ett brett erbjudande av restauranger och caféer är det ingen som missat. Som restaurangägare gäller det att hitta the sweet spot för att skapa en unik plats för sina gäster. För att ta reda på hur en restaurangägare tänker har vi träffat Joni Demir. Idag driver han Hörnet på Smedjegatan, och han berättar vad det är som gör just Hörnet till en unik plats.

Hålla priset lågt utan att kompromissa på kvalitet

– Västerås har dom senaste åren upplevt en sorts renässans nästan när det kommer till restauranger och utbudet av upplevelser. Det öppnas titt som tätt nya spännande koncept men jag upplevde att dom flesta hade en röd tråd: högre priser och längre väntetid. Jag kände att det fattades ett alternativ som erbjöd en enklare upplevelse med fokus på bra, nyttig och framförallt prisvärd mat och fika. Istället för att kompromissa på kvalitén så valde vi att förenkla konceptet och på det sättet kunna hålla en bra nivå till ett bra pris och göra det enkelt för gäster att få maten snabbt, säger Joni.

En riktigt mysig miljö inne på Hörnet.

”Det är ett otroligt kreativt yrke”

– Efter att ha drivit Öhrmans på Stora Torget här i Västerås i många, många år kom mycket idéer och inspiration från den erfarenheten. Jag har haft turen att vara i denna bransch länge och har lärt mig vad som funkar och inte. Dessutom upplever jag friheten att prova mig fram i olika koncept och se vad gästerna gillar bäst. Det är något speciellt med att driva en restaurang/café och skapa en relation till personer och låta konceptet växa i takt med relationerna som bildas. Det är ett otroligt kreativt yrke, förklarar Joni.

Den populära pokébowlen. @hornetvasteras, Instagram.

Det unika med Hörnet

– Det som är unikt med Hörnet är att vi är så o-komplicerade det går att bli utan att tumma på kvalitet. Vi fokuserar på att skapa en upplevelse som är snabb, enkel och framförallt prisvärd till den grymma kvaliteten vi har. Det är en avslappnad och trevlig miljö, ett traditionellt och nytänkande koncept. Kort och gott är det så jag skulle beskriva det, säger Joni med ett leende.

Det här hittar du på menyn

– Vår meny är komponerad utifrån dagens alla måltider, med tre gemensamma nämnare, gott, nyttigt och tidseffektivt. Det är inga långa väntetider och alltid fräscha råvaror. Vi har alltid något att erbjuda till frukost, lunch och även lättare middag eller mellanmål.

Ett brett sortiment med alla våra favoriter. @hornetvasteras, Instagram.

– Det är många krögare som inte äter sin egna mat men det gör faktiskt jag. Jag har många personliga favoriter, men skulle nog inte kunna säga en specifik maträtt utan snarare frukost som måltid. En god smörgås, chiapudding, en fräsch juice och kaffe, och självklart nått sött som avslut, säger Joni.

Hörnets resa och framtidsvisionen

– Med tanke på att vi öppnade upp mitt under pandemin så är jag ändå nöjd över var vi är idag. Tufft har det definitivt varit, det har det varit för hela branschen. Vi har ändå klarat oss bra, hemligheten bakom framgången har nog varit vår fokus på take-away och att vi är riktigt duktiga på catering. Det mesta från vår meny kan man beställa hem eller till företaget. För framtiden ser vi oss bara förbättra konceptet mer och mer och skapa ännu bättre relation med våra fina gäster, berättar Joni glatt.

Du kan beställa enkelt via deras hemsida. Perfekt för frukost- eller lunchmöten på jobbet. @hornetvasteras, Instagram.

Hälsningen till gästerna

– Min hälsning är att våga prova något som inte är trendigt och hippt. Ibland är man bara sugen på något enkelt och bekant, då finns vi här, säger Joni avslutningsvis.

Hörnet hittar du på Smedjegatan 4, Västerås.

Lunch
Restaurang Västerås
hörnet västerås
joni demir
hörnet
frukost
middag
café