GÅ TILLBAKA

Happy Noodle+ – Dumplings och nudelsoppor för fulla muggar!

2 år sedan
Happy Noodle+ – Dumplings och nudelsoppor för fulla muggar!

HAPPY NOODLE+ – KRÖGARSTORY
Inne på Saluhallen Slakteriet hittar vi olika restauranger och butiker med koncept som skiljer sig från varandra. Alla har däremot en gemensam nämnare: hantverk och goda råvaror i fokus. En av restaurangerna är Happy Noodle+ som influeras av den traditionella asiatiska matkulturen. Vi träffade krögaren Vicky Cheng som berättar mer om tankarna bakom konceptet.

Happy Noodle+
Teamet på Happy Noodle+.

Happy Noodle+ baseras på vad gästerna efterfrågar

– När vi tidigare bedrivit en annan restaurang så fick vi en hög efterfrågan på just dumplings och nudelsoppor. Det var väldigt glasklart för oss att satsa på dessa maträtter när möjligheten dök upp med att öppna en restaurang på Saluhallen Slakteriet. För att bredda konceptet extra så serverar vi också andra populära traditionella asiatiska maträtter säger Vicky.

Traditionella rätter frän Kina är snabbmat i Sverige

– I Sverige är dumplings och nudlar en trend inom snabbmat. Men i Kina har dessa rätter varit en stor del av matkulturen sedan urminnes tider. Jag skulle påstå att tiden är inne för både dumplings och nudelsoppor i Sverige nu när dessa rätter börjar bli alltmer vanligare att hitta på asiatiska restauranger, påpekar Vicky.

Happy Noodle+
Dumplings från Happy Noodle+ i Västerås.

Tillagning från grunden och färska råvaror = A och O

– För oss är det viktigt att satsa på kvalitét i vår matlagning. Därför använder vi oss utav färska grönsaker istället för konserverade. Kött, fläsk och kyckling kommer från svenska gårdar. Våra dumplings, vårrullar och vietnamesiska rispapperrullar görs för hand på plats i restaurangen. Istället för att använda färgämnen i våra dumplings, så blandar vi istället egen grönsakssaft som blandas ner i dumplingsdegen för att få fram de härliga färgerna, berättar Vicky.

Favoriträtten på Happy Noodle+ 

– En rätt som är väldigt populär hos våra gäster är vår Nudelsallad med vietnamesisk rispapperrulle, stekt fläsk och färsk sallad. Min egna favoriträtt och tips att testa är vår våra Sötpotatisnudlar med fläsk, kålrot, grönsaker och jordnötter. Den rätten är stark och väcker många minne från min hemstad i Kina, berättar Vicky.

Happy Noodle+
Favoriträtten som är populär hos många, Nudelsalladen till höger på bilden.

Framgångsreceptet med hantverk och hög kvalitet

– Vi tänker fortsätta med att bibehålla vårt hantverk och hög kvalitet, dessutom kommer vi att lansera nya maträtterna emellanåt. Något vi kan avslöja redan nu är att vi kommer lägga mer krut på catering, event och matlagningskurser så att vi kan lära våra gäster att fortsätta sprida den asiatiska matkulturen vidare, avslutar Vicky.

Saluhallen Slakteriet
Happy Noodle +
Vicky Cheng