GÅ TILLBAKA

Det här är Hannas pizzeria och kök

4 år sedan
Det här är Hannas pizzeria och kök
Samtliga bilder är tagna från @hannas_pizzakok och @karamellfarbrorn på Instagram.

Från stunden du kliver in hos Hannas pizzeria och kök blir du överöst av en varm och härlig familjär känsla. Du möter oftast Milad “Mille” Chamoun i kassan redo med ett leende och ett skämt. Vägg i vägg hittar du Karamellfarbrorn som är Västerås äldsta godisbutik där Fadi Hanna håller skeppet i styr. Vi har träffat dessa härliga killar och pratat om vad som gör dessa ställen unika i Västerås.

”Prio nummer ett för oss”

– Konceptet med Hannas Pizzeria och kök är att vi vill ha en av Västerås fräschaste pizzerior, vilket vi lever upp till idag. Vi renoverade hela lokalen 2017 och håller det alltid väldigt fräscht. Bra råvaror och kvalitet är prio nummer ett för oss. Vi köper kött av Carlströms som är en lokal producent, vi handlar även grönsaker lokalt. Det är otroligt viktigt för oss att jobba med lokala aktörer för att lyfta och stärka varandra i staden, förklarar Mille.

– Vi vill leverera bra och fräsch mat men också en samlingsplats för alla åldrar. Jag älskar att skoja med människor och få dem att må bra. Vi som jobbar här försöker skapa en väldigt avslappnad atmosfär för att våra gäster ska känna av det och kunna njuta av en skön miljö utöver gott käk. Vi har en otrolig spridning när det kommer till gäster. Ena dagen kommer någon på besök och tre dagar efter har den personen med sig fem till. Det är så roligt att se sånt, för det innebär att vi gör det vi gör på ett bra sätt och att det är uppskattat. Allt hårt arbete och slit lönar sig när man ser nöjda kunder, det går inte att förneka, säger Mille med ett leende.

Noggrannhet och hög kvalitet på menyn

– Vi har en klassisk meny när det kommer till pizzorna, men vi har även några specialare. Vi erbjuder en högrevsburgare vilket inte är så vanligt för en pizzeria. Där har vi även satsat på grymt kött från Karlströms återigen för att uppnå den höga kvaliteten. Vi gör inget halvdant, antingen är det gjort ordentligt som det ska, eller så gör vi det inte alls. Vi har även väldigt populära sallader. Salladerna skiljer sig från en vanlig “pizzeriasallad” utan vi har mer caféliknande sallader och håller samma sak där, en hög standard på dem. För oss är det otroligt viktigt att det är dagsfärskt, fräscht och rent hela tiden. Vi båda lider av lite kontrollbehov och städmani så det kan nästan gå till överdrift ibland, säger de båda och bryter ut i skratt, men det är såna vi är och vi tror det är delvis vad som gör att vi är så pass populära. Vår noggrannhet och höga kvalitet, men också att vi har kul med våra gäster.

”God service är A och O för oss”

– Namnet kommer från vårt efternamn, Hanna. Vår bror hade en restaurang hade en restaurang 95’ i Gallerian innan det blev uppköpt och kontraktet sas upp som hette Hannas Kök. Namnet dog ut men vi ville återuppliva det. Vi har alltid älskat det sociala och god service är A och O för oss. Maten och servicen ska hålla samma nivå, och den är väldigt hög för oss. Det är något speciellt med att arbeta med människor. För människor och med människor. Och för oss har det alltid varit viktigt att ha god personalvård vilket man sällan ser inom vår bransch tyvärr, förklarar Fadi.

”Vi är små och som en familj”

– Vi är små och som en familj. För oss är det viktigt att alla mår och känner sig bra. Att vi har roligt på jobbet men också jobbar väldigt hårt. Och det ser våra gäster, och de uppskattar det vilket gör att alla gånger vi spenderar sena nätter för att förbereda för morgondagen är värda allt slit. Vi älskar vårt jobb och att vi är en plats dit människor kommer för att må bra och äta god mat. Det låter så enkelt men det är verkligen hårt arbete som ligger bakom det, säger de båda.

Karamellfarbrorn vägg i vägg 

– Karamellfarbrorn är Västerås äldsta godisbutik, den har funnits sedan 1991 och har ägt den inom familjen sedan 2002. Det är otroligt fräscht och rent vilket är viktigt för oss när det kommer till framförallt lösvikten. Det ligger bra till och är ett nice komplement till pizzerian då vi ligger vägg i vägg. Först går många in till Mille och beställer en pizza, sedan kommer de in till mig och köper lite godis och sen hämtar de pizzan och har en grym kväll. Det krävs inte mer än så, men det underlättar att ha ställena nära och folk gör det till en skön fredagsgrej vilket är kul att se, säger Fadi.

”Älskar verkligen det vi gör” 

– Vi båda har lång erfarenhet inom branschen och älskar verkligen det vi gör. Möten med människor varje dag är det som gör att vi får energi och njuter av vårt jobb. Oavsett om det är att ge någon ett leende den dagen eller servera en riktigt grym kebab, det är något speciellt när man får den reaktionen. Vi har grymma gäster och är väldigt tacksamma för dem, säger de avslutningsvis.

Adress: Kristiansborgsallén 24,  Västerås

godis
hannas pizzeria och kök
hannas pizzeria och kök västerås
karamellfarbrorn
karamellfarbrorn västerås
kebab