GÅ TILLBAKA

Hammarby Sjöstad: Här hittar du favoriterna

2 år sedan
Hammarby Sjöstad: Här hittar du favoriterna

Om du inte varit i Hammarby Sjöstad ännu betyder det att du ännu inte blivit förtrollad av lugnet. För när man catch the Hammarby fever kommer en gärna tillbaka. Utanför city-city, men tillräckligt nära, och ett väldigt härligt utbud på restauranger och caféer. Oavsett om du är på besök, vill testa något nytt eller är nyinflyttad så hjälper vi dig hitta dina nya favoritställen nedan.

Restaurang Göteborg

@restauranggoteborg, Instagram.

Precis vid Sickla kanal hittar du Restaurang Göteborg. En fantastisk plats som under sommarhalvåret erbjuder härligt häng på bryggan. Menyn styrs av årstidens råvaror och den inglasade restauranger bjuder upp till härligt mys under höst-och vinterkvällarna.

Sjöstaden Skybar

@sjostadenskybar, Instagram.

Se Sjöstaden från höjde på Sjöstaden Skybar. Njut av en god lunch, AW eller middag med nära och kära. Restaurangen som drivs av Niklas Ahlbom, som dessutom ligger bakom Restaurang Göteborg och Himlen, har skapat en meny som inspirerats av Nord- och Sydamerika, södra Europa och Mellanöstern. Under sommaren kan du dessutom njuta av en takterrass i med utsikt över Sjöstaden.

Nya Carnegiebryggeriet

@nyacarnegiebryggeriet, Instagram.

I det mäktiga Lumahuset kan du upptäcka Nya Carnegiebryggeriet, en modern ölkultur med alla sinnen. Genom att vara både ett bryggeri och en restaurang så har du fantastiska möjligheter att uppleva och upptäcka nya rätter och drycker. Dessutom kan du gå i deras ölskola!

4 corners pizza

@4cornerpizza, Instagram

Pizzan du vill testa i Hammarby Sjöstad utan tvekan! Fyrkantig pizza i många olika smaker serveras på ett sätt där fantasin styr resultatet. Du kan nämligen själv välja allt från deg, sås, ost och andra toppings. Dessutom finns det redan färdiga pizzor på menyn att välja och vraka bland. Pizza heaven minst sagt!

Trattoria Grazie

@grazietrattoria, Instagram.

Italien i Sjöstan! På Trattoria Grazie finns traditionella napolitanska pizzor, hemgjord gelato och färsk pasta. I en industriell och häftig lokal med avslappnad miljö kan du njuta av en läcker italiensk meny.

Tezukuri Sushi

@tezukuri_sushi, Instagram.

Hos populära Tezukuri kan du njuta av riktigt god sushi och andra japanska populära rätter. Följ promenadstråket vid kajen och njut av en riktig smakupplevelse. För större sällskap kan du dessutom beställa stora plates att dela på, och inte är de bara en fröjd för ögat utan även smaklökarna.

Vivels Hammarby Sjöstad

@vivelshammarbysjostad, Instagram.

Anrika Vivels som funnits sedan 1930-talet är en klassiker i Sjöstan. Du hittar allt från bröd, bullar, kakor och tårtor som inte gör en besviken.

Magnus Johansson Bageri & Konditori

@majobagerikonditori, Instagram.

Magnus Johansson, mer känd från tv-programmet Dessertmästarna där han gjorde succé, driver tillsammans med sin fru ett av Sjöstans mysigaste bageri och konditori. Här hittar du allt från lättare lunch till otroliga bakelser och hembakt bröd.

Bröd & Salt

@brodochsalt, Instagram.

Den populära kedjan finns givetvis i Hammarby Sjöstad! Här hittar du allt från sötbröd och rustika matbröd i stenugn, bakelser och ett brett utbud av sallader och smörgåsar.

hammarby sjöstad
restaurang göteborg
mellqvist & jung
sjöstaden skybar
nya carnegiebryggeriet
4 corners pizza
trattoria grazie
tezukuri sushi
vivels
magnus johansson bageri & konditori
bröd & salt
restauranger hammarby sjöstad
café hammarby sjöstad