GÅ TILLBAKA

Hamburgeriet Kopparlunden: Vi vet allt om nyöppningen!

5 år sedan
Hamburgeriet Kopparlunden: Vi vet allt om nyöppningen!

Succén expanderar: Resan från ICA Vallby till Kopparlunden

På tio kvadratmeter inne på ICA Vallby lyckades Daniel Özer och Eddie Gecer skaka om burgarkulturen i Västerås med Hamburgeriet och trappar nu upp det ytterligare. Med bara dryga två år i bagaget tar dem sig nu ända till Kopparlunden som ett tillskott till Vallby som de kallar hjärtat till Hamburgeriet. Vi har pratat med Eddie Gecer om den nya restaurangen och varför Hamburgeriet skiljer sig från andra hamburgerrestauranger.

Ett par dagar innan öppning och hamburgerkungen är mer taggad än någonsin

– Det är ett par dagar innan öppning nu och det känns helt otroligt. Att vi får förverkliga detta tillsammans med våra gäster och Västeråsare är väldigt stort för oss. Vi är stolta och tacksamma över att få göra det här. Och mer taggade än någonsin på att servera våra gäster grymma burgare i vår nya lokal, berättar Eddie Gecer exalterat.

Hamburgeriet Kopparlunden
Den nya loggan bland de läckra burgarna! Foto på burgare: My Vestlund.

Varför Kopparlunden?

I en tidigare intervju med oss berättade Eddie Gecer om hur Hamburgeriet blev kontaktade av Castellum och fick förfrågan om att öppna konceptet i deras nya byggnad i Kopparlundsområdet. Han berättar mer om det idag och varför det blev just Kopparlunden som fick bli Hamburgeriets andra hem.

– Vi känner att det är helt rätt läge för oss! Det är ett område som utvecklas väldigt mycket och vi ser stor potential i det. Det är utanför cityringen men samtidigt är det nära kärnan vilket vi tycker är perfekt. Hittar man till Vallby längst in i ett hörn kommer man hitta hit också, säger en skrattande Eddie Gecer.

Hamburgeriet Kopparlunden
Foto: My Vestlund.

– Den största skillnaden från Vallby är att vi kommer ha sittplatser men vi kommer även utöka menyn med några fler sidekicks och milkshakes eftersom burgare och milkshakes går hand i hand enligt oss. Till skillnad från Vallby kommer man inte kunna skräddarsy sin burgare här till en början. Av den anledningen har vi lagt stor fokus på att anpassa kombos i menyn för alla, och då menar vi alla. Vi kommer erbjuda mat för allergiker, veganer och vegetarianer, vårt mål är att alla ska kunna hitta något som passar och vi har uppnått det med denna meny, menar Eddie Gecer. 

Stor fokus på lokala råvaror och samarbeten

– Vi har lagt ner enorm tid på att lyfta och samarbeta med lokala aktörer som vi anser har en hög kvalitet på sina råvaror. Vi har arbetat med exempelvis Veggoköket för att få fram det bästa veganska alternativet vi kan. Götlunda Glass har vi också valt att jobba med då det är en grym produkt! Vi har höga krav på oss själva men även vilka vi samarbetar med då vi vill servera toppklass. Det primära för oss är alltid produkten och i och med att det är lokalt blir det också mer personligt, vilket vi tycker är viktigt. Vi vill servera högsta kvalitet och då väljer vi leverantörer vi anser gör samma sak, påpekar Eddie Gecer.

Hamburgeriet Kopparlunden
Från vänster: Gänget på Veggoköket och Götlunda Glass.

Varför Hamburgeriet skiljer sig från andra hamburgerrestauranger

– Matmässigt är det många som gör bra burgare men skillnaden är att vi vill erbjuda en hel upplevelse med stor fokus på gästen. Vi har byggt restaurangen på det sättet! Vi vill inte bara fylla gästen med energi matmässigt utan även positiv energi, för att alla behöver det. Det har varit vår stora fokus sedan vi började i Vallby och det vill vi alltid bevara. Det är inte bara burgaren det handlar om, vi vill vara vän med gästen. Vi gör det vi gör från hjärtat och med passion så därför är bemötandet A och O för oss, berättar Eddie Gecer med stor entusiasm.

Hamburgeriet Kopparlunden
Ett fullt Hamburgeriet i Vallby i väntan på grymma burgare!

– När Daniel frågade om jag kunde komma och hjälpa till i två veckor i uppstarten av Vallby, blev det snabbt tre månader och sedan ville jag inte därifrån för jag fick enorm kärlek från gästerna. Jag är mig själv, och det måste vara personligt. Det är en stund i någons vardag där vi kan sätta ett leende på läpparna samtidigt som vi mättar magar, säger Eddie Gecer 

Interiören går i samklang med området

Hamburgeriet Kopparlunden
Magisk interiör inspirerad av området Kopparlunden i den nya restaurangen.

– Vi respekterar området och Castellum som gett oss förtroendet och därför har vi använt oss av design som passar just Kopparlunden. Vi återspeglar den tacksamhet och stolthet vi känner över att vara en del av området med den bästa designen för att framhäva stadsdelen. Därför är det stort fokus på koppar och en industrikänsla, berättar Eddie Gecer.

Hamburgertrenden i Västerås – Kan det bli för mycket?

– Nej! Jag har sagt det tidigare, många serverar bra hamburgare, men skillnaden är att jag ser dem som kollegor, för alla gör på sitt sätt. Vårt sätt är att vi gör grymma burgare och tar hand om kunden på vårt sätt vilket är väldigt viktigt för oss, säger Eddie Gecer.

Hamburgeriet Kopparlunden
Bland alla burgare finns även denna populära sidekick!

Eddies personliga favorit

I den nya menyn har Eddie en egen burgare som heter “Eddie’s Signature” som består av kött, bröd, dubbel pepperjackost, tryffelmayo, krispsallad, picklad rödlök och färsk rödlök.

– Det är min favorit måste jag säga, säger Eddie Gecer och ler. Jag gillar krisp! Som sidekick gillar jag klassiska vanliga pommes som kommer bli lite tunnare för att få ännu mer krisp. Som jag tidigare sagt kommer alla kunna hitta sin egna favorit! 

“Vi är skyldiga våra gäster det”

– Hade det inte varit för våra gäster och bemötandet vi fått i Vallby hade denna utökning inte varit möjlig. Därför vill vi rikta ett stort tack till alla som besöker oss! Vi känner enorm tacksamhet och vill visa det, vi är skyldiga våra gäster det. Därför vi bjuder på oss själva så mycket och värnar om den personliga kontakten vi har med gäster. Vi önskar alla ett stort och varmt välkommen till Hamburgeriet Kopparlunden nu på måndag den 15 april från kl.11:00, säger en taggad och ödmjuk Eddie Gecer avslutningsvis.

Eddie visar hur du tar dig till Hamburgeriet Kopparlunden 

https://www.instagram.com/p/Bv8nLdUjNHG/

Missa inte nyöppningen av Hamburgeriet Kopparlunden den 15 april från kl.11:00!
Nyöppning
Hamburgeriet Västerås
burgare
Hamburgeriet Kopparlunden