GÅ TILLBAKA

GUIDE: Italienska restauranger i Västerås

2 år sedan
GUIDE: Italienska restauranger i Västerås

Detta är en guide där vi listar olika verksamheter. För att säkerställa att verksamheterna har öppet, hänvisar vi till deras egna hemsidor och sociala medier.

Undrar du var du kan hitta en riktigt bra italiensk restaurang i Västerås? Då kommer denna guide säkerligen leda dig rätt! Vi tipsar om restauranger som har utsökt italiensk mat i Västerås! Varför inte unna dig en smakrik lunchpaus eller en after-work med kollegorna och vännerna? Eller kanske vill du ta med dig maten hem? Ta en titt nedan och hitta din favorit!

IL MONDO 

Den italienska trattorian erbjuder god mat och dryck bland andra läckerheter på menyn.

– Konceptet Il Mondo växte fram väldigt spontant skulle jag säga. Det var inte riktigt planerat, utan det kom väldigt naturligt till oss. Konceptet i sig kommer ju från södra italien där man vill att råvarorna ska spela den stora huvudrollen i menyerna. Il Mondo  betyder på italienska “världen” och vi tycker inte bara att det har en fin klang till det utan representerar vad vi vill göra med konceptet och utveckla det i framtiden. Vårt största fokus, utöver att servera mat på otroligt hög nivå, är att skapa en helhetsupplevelse du aldrig glömmer. En kombination av fantastisk mat, service och en skön atmosfär helt enkelt, berättar Chadi som driver restaurangen i en tidigare intervju.

LIMONE

Ristorante Limone är en italiensk restaurang i Västerås i lugn, romantisk miljö som sedan 1996 är centralt beläget i ett av Västerås vackra sekelskifteshus kallat Officershuset. På Limone finns italienska rätter såsom pasta och pizza för alla smaker med på lunchmenyn. Välj mellan exempelvis pasta med tonfisk, oxfilé, scampi, pancetta eller chili-köttbullar!

DI SPAGNA

Västerås egna europeiska brasserie Di Spagna har alltid italienska favoriter med på lunchmenyn. All pasta på Di Spagna är dessutom helt egentillverkad! Smaka till exempel deras populära spaghetti med buffelmozzarella. Eller är du kanske mer sugen på pizza eller en ljuvlig förrätt som du avnjuter till ett underbart glas vin? Di Spagna är definitivt en italiensk restaurang i Västerås du inte bör missa!

@dispagnavasteras, Instagram.

BISTRO VINOTEKET

Vad vore en riktig italiensk restaurang utan ett utsökt vinsortiment. Bistro Vinoteket har Sveriges bredaste vinlista till antal länder, nämligen 47 stycken med 350 olika sorter. Star Wine List, internationell vinguide, rekommenderar Bistro Vinoteket och tipsar även om deras VIB-list, som betyder Very Important Bottles, där sällsynta och exklusiva viner ingår.

Italienskt
Pasta Västerås
Italienskt Västerås