GÅ TILLBAKA

GUIDE: Uteserveringar i Västerås

2 år sedan
GUIDE: Uteserveringar i Västerås

Foto: @kajplats9, Instagram

Detta är en guide där vi listar olika verksamheter. För att säkerställa att verksamheterna har öppet, hänvisar vi till deras egna hemsidor och sociala medier.

Längtar du också efter att kunna ta en kopp kaffe eller en drink i solen på uteserveringarna i Västerås? Din längtan är över! Västerås uteserveringar är nu äntligen igång. Vi på Guestro har tagit reda på vilka uteserveringar i Västerås som utlovar en plats i solen.

Kajplats 9

Sedan 2012 har gästerna hittat vägen till det klassiska brasseriet i Västerås. Kajplats 9 är en naturlig mötesplats för dig som uppskattar en vacker atmosfär och delikata upplevelser som avnjuts med alla sinnen, för dig som har vägarna förbi en vacker dag och för dig som vill unna dig något extra under helgen… eller mitt i veckan!

@kajplats9, Instagram.

Uteserveringen hos Kajplats är en glimrande pärla från vår till höst och från baren har du en sagolik vy över Mälaren, dag som kväll.

Adress: Sjötullsgatan 2, Västerås

Kajens Café

Ambitionen på Kajens Café är Caféet ska kännas levande och passa alla typer av människor. Som gäst ska man alltid känna sig varmt välkommen och mötas av ett leende. Här kan gästerna njuta av en smakrik lunch, middag eller en fika för den sötsugne. Under sommarhalvåret öppnar vi även upp portarna för vår populära glasskiosk alldeles intill, som definitivt är värt ett besök!

@kajenscafe, Instagram.

Adress: Mälargatan 4D, Västerås

Agrill

Hos Agrill finner vi en restaurang i Västerås där du kliver in i 1920-talet och möts av fransar, sammet och jazz, och där kött grillat på vår träkolsgrill får ta plats. Råvarorna sätter grunden och de väljs därför med omsorg eftersom bra mat smakar bäst. Även om träkolsgrillat kött är det bästa vi vet finns såklart både fisk, skaldjur och vegetariska alternativ på menyn.

@agrillvasteras, Instagram.

Adress: Mälargatan 6D, Västerås

Bistro gränden

Bistro Gränden är en renodlad bistrorestaurang med god mat och dryck. Matsalen serverar smårätter, större rätter samt grillade kött- och fiskprodukter från det öppna köket och vinet hämtas i det egna inglasade vinrum. Kunderna välkomnas också till att dricka ett gott glas vin, öl eller en drink efter jobbet eller senare på kvällen. Atmosfären beskrivs som avslappnad och Bistro gränden Västerås bjuder in alla från matkräsna, hungriga och de som vill parta på helgen på en härlig stund.

Adress: Smedjegatan 7, Västerås

Västerås slott

På slottet finner vi en vacker miljö i en anrik atmosfär. Njut av en mysig lunch eller fika och ta sedan en promenad i området för att få den fulla upplevelsen.  

Adress: Slottet 1, Västerås

Bistro Bruket

Sedan 1607 har Skultuna Messingsbruk legat på samma idylliska plats utmed Svartån. Inuti brukslokalerna kan gästerna besöka Bistro Bruket, ett lugnt och trivsamt café som tar gästerna nära naturen och erbjuder en vacker utsikt året om. Den härliga terrass erbjuder en idyllisk plats för att avnjuta vår- och sommarsolen.

@bistrobruket, Instagram.

Hos Bistro Bruket kan gästerna välja mellan ett stort utbud av fikabröd och drycker, och även enklare maträtter så som toasts och fräscha sallader. Här kan gästerna även beställa Västmanlands godaste räkmacka, som sägs vara så god att den är värd ett återbesök.

Adress: Skultuna Messingsbruk, Västerås

Mälarkrogen

Vill du sitta ute i friska luften har du en enorm 360-terass där du kan njuta av hos Mälarkrogen.  Den fina takterrassen lämpar sig utmärkt för god mat och dryck i trivsam miljö med första parkett över Mälaren.

@malarkrogen, Instagram

Adress:  Lögarängsvägen 5, Västerås

Bishops Arms

The Bishops Arms är en svensk Gastropubkedja och deras pubar har varit ett av de självklara valen för alla Sveriges ölälskare sedan 1993. Avnjut en härlig stund på uteserveringen, en lättare måltid och en dryck efter önskemål.

Bishops arms uteserveringar Västerås city

Adress: Stora Torget 2, Västerås

Global living

Mitt på Västerås ”avenue” på Smedjegatan, ligger Global Livings terrass med belägenhet mitt emot Igor där det alltid finns mycket att titta på och ta del av. Frukost, fika, lunch och middag serveras på Global Living och på terrassen serveras alla bakverk och rätter som finns i sortimentet.

Adress: Smedjegatan 15, Västerås

Boca

Boca betyder mun på spanska och munnen är utgångspunkten för att känna smaken på maten, de mixade drinkarna och för att föra en god konversation i med andra. Släck törsten med härliga sommardrinkar ute på terassen.

Adress: Storagatan 36, Västerås

Bra Hak

Vad säger vår mer än en läcker burgare i solen? På med solbrillorna och njuta hamburgare med fokus på lokalproducerade råvaror och hög kvalitet. Som de själva säger, en kombination av kvalitet med enkelhet! De har även ett brett utbud av läckra drinkar att sippa på i solens varma strålar.

Bra hak uteserveringar Västerås city
@brahak.se, Instagram

Adress: Slottsgatan 6, Västerås

NOM

NOM är restaurangen för dig som gillar kött och ännu bättre blir det om du kan tänka dig att dela. Självklart är det inte bara kött på menyn, det finns alltid minst en fisk och något vegetariskt men hjärtat av menyn består av kött. På deras uteservering kan du avnjuta en underbar kväll med musik och härliga sommardrycker.

NOM uteserveringar Västerås city
@nombaren, Instagram.

Adress: Stora Gatan 45, Västerås

O’Learys Västerås

Det annars givna stället för många olika aktiviteter utökar nu med ännu en – njuta i solen-aktiviteten. Njut av läcker mat inspirerad från det amerikanska köket och grillen. De har även ett fint utbud av drinkar att njuta av som passar perfekt för en AW i solen.

Adress: Stora torget 2

Saluhallen Slakteriet 

Är du sugen på ett stort utbud av olika kök och maträtter är Saluhallen Slakteriet platsen för dig. De har en stor innergård där du kan avnjuta en god lunch eller fika.

Adress:
Slakterigatan 6-10, Västerås

Bageri April 

I centrala Västerås hittar du den nyrenoverade lokalen med öppen planlösning och full insyn i produktionen där fokusen ligger på att under hela dagarna baka i stenugnen. Bageriet erbjuder fantastisk fika som går att avnjuta på uteserveringen. Missa inte att testa deras populära kardemummabullar när du är på besök!

Adress: 
Vasagatan 17, Västerås

Di Spagna

Den anrika restaurangen som många säger befinner sig i hjärtat av Västerås erbjuder fantastisk mat med inspiration från det italienska köket och den kan du avnjuta på deras härliga uteservering. En känsla av Italien fast i Västerås!

@dispagnavasteras, Instagram

Adress: Vasagatan 26

 Djäknebergets restaurang

Är du sugen på en vacker utsikt över hela Västerås hittar du den bland annat hos Djäkneberget. Du kan välja den stora terassen eller uteserveringen. Njut av fika eller varför inte klassisk svensk husmanskost i solen!

Adress: Djäknebergsgatan 10

Gaggeska Gården

Ute på Vallby Friluftsmuseum hittar du Systrarna på Gaggeska Gården. Njut av en promenad i området där du hittar djur och mysiga butiker och ta en paus för en fika eller lunch där allt görs från grunden. Ett perfekt ställe som passar stora som små!

@gaggeskagarden, Instagram


Adress: 
Skerikesvägen 2

Wåffelbaren 

Finns det en härligare kombination än våfflor och glass? Njut av dessa härliga mästerverk hos Wåffelbaren beläget hos Bygdens bageri. Det finns olika kombinationer och du kommer definitivt vilja prova alla varianter efter du smakat din första våffelglass.

@waffelbaren, Instagram

Adress: Björnövägen, Västerås

Le petite (Gamla Carlsson på Kajen)

Le Petite är caféet där man kan få uppleva lugnet nära vatten.

Adress: Färjkajen 1, Västerås.

Borgåsunds restaurang

Med en unik utsikt över Mälaren hittar vi Borgåsunds restaurang som är beläget vid Strömsholms kanals sydligaste utpost. Under lång tid var platsen Mälarens största hamn och Borgåsund växte under åren fram till ett eget samhälle. Själva restaurangen befinner sig i det som en gång var Järnmagasinet. Det byggdes 1872 och järnet vägdes och lastades om för att färdas ut i Sverige och resten av världen. Det är en kulturhistorisk plats som erbjuder mer än ett vanligt besök, det är en upplevelse. Allt från platsen till historian som finns här, god mat från restaurangen som har fokus på husmanskost med en fransk twist, café och gäster som anländer från både land och sjöväg.

@borgasundsrestaurang, Instagram

Adress: Hornssund 2 Västerås

Brasserie Stadsparken

Den moderna kvaterskrogen Brasserie Stadsparken är en folklig och publikvänlig kvarterskrog mitt
i City. Beläget vid Svartån och med Stadsparkens grönska inpå knutarna kan du njuta av läckra rätter från havet.

@brasseriestadsparken, Instagram

Adress: Stora gatan 35, Västerås

Grekiska grill & Bar

Konceptet hos Grekiska grill och bar är att servera fräsch och god grekisk mat med en svensk touch. Maten tillagas i ett öppet kök framför gästen. Tanken är att genom en smakupplevelse väcka nostalgiska semesterminnen från Grekland och övriga Medelhavet till liv. En touch av Medelhavet i Västerås, helt enkelt.

Adress: Kopparbergsvägen 27, Västerås

Restauranger Västerås
Uteserveringar Västerås