GÅ TILLBAKA

Grain Café: Det mysiga grötcaféet på Kungsholmen

ett år sedan
Grain Café: Det mysiga grötcaféet på Kungsholmen

På Hantverkargatan hittar vi mysiga Grain Café som drivs av Ulrika Ögren. Ett café som ger dig en varmt och mysig miljö med gröt i fokus. I den här artikeln får du lära känna historian bakom caféet, konceptet och vad visionen är framåt.

Hur började allting?

Innan Ulrika Ögren kasta sig in i branschen, hade hon aldrig drivit ett café. Trots detta styrde hennes naturliga engagemang för service och de personliga mötet. Med erfarenhet inom resebranschen förstod Ulrika betydelsen av kvalitetsservice och glädjen av att ge kunderna en unik, minnesvärd upplevelse. Hon var fast besluten att föra den samma kvalitet av service till sitt eget café.

Vad är konceptet?

2017 lanserade Ulrika och en kollega, Grain Café – ett café som förde grötkulturen från Berlin och Köpenhamn till Kungsholmen.

Detta koncept kom från Ulrikas kollega som fått inspiration från de populära grötcaféerna i Berlin och Köpenhamn. Grain begränsade sig dock inte bara till gröt; det utökade sin meny för att inkludera veganska grytor, luncher och alternativ för de med kostrestriktioner som glutenallergier. Caféet mottogs väl eftersom det tillgodosåg svenskarnas kärlek för goda och fräscha lunchmåltider. Grain blev en livlig plats på morgonen när gästerna var på väg till arbete och en lugnande reträtt under lunchtimmen.

Hur ser framtiden ut?

Visionen för framtiden är att ytterligare utveckla konceptet, möjligtvis som ”Gröt & Mat” och skapa en mysig ”vardagsrum” miljö för gästerna. Ulrika drömmer också om att expandera sitt koncept till nya platser, på platser som Åre eller Sälen. Det skulle verkligen passa perfekt!

En särskilt frestande idé har fångat hennes uppmärksamhet – grötvåfflor. Denna nya rätt, som kombinerar god gröt med glädjen i våfflor, visar på Ulrikas innovativa anda och hennes pågående engagemang för att föra fräscha och unika matkoncept till sina gäster. Besök Grain Café på Kungsholmen för en fräsch frukost eller lugn lunch på Kungsholmen!

stockholm
kungsholmen
Grain Café