GÅ TILLBAKA

Stockholms bästa utsiktsplatser på nyår

2 år sedan
Stockholms bästa utsiktsplatser på nyår

Det är ett speciellt pirr i kroppen när tolvslaget närmar sig och det nya året gör sig redo att ta över. Fyrverkerierna vid tolvslaget har blivit en symbol och ritual världen över. Det markerar det nya året och allt som hör till. Vill du ta dig ut i år och uppleva fyrverkerier i Stockholm på en riktigt härlig utsiktsplats? Vi hjälper dig på traven och listar de bästa platserna i huvudstaden.

Skeppsbron

Fyrverkerier i Stockholm Skeppsbron

Framför Kungliga Slottet i Gamla stan på Skeppsbron kan du uppleva fyrverkerier i Stockholm. En otroligt central plats med garanterad utsikt över fyrverkerier som färgar Stockholms himmel i olika färger.

Fjällgatan

Med en panoramavy som når Stockholms flesta stadsdelar med det blotta ögat finner du en fantastisk utsiktsplats på Fjällgatan. På Södermalm, ett stenkast från Slussen och direkt ovanför Stadsgårdsleden hittar du den speciella gatan.

Fyrverkerier i Stockholm Fjällgatan

Skinnarviksberget

Vi har klassikern Stockholm Boogie att tacka för berget som blev väldigt känt efter filmen. Skinnarviksberget är välbesökt året om, speciellt på sommaren. Men på nyårsafton samlas många och ser över Kungsholmen och resten av stan för att fånga fyrverkerier i Stockholm.

Skansen

Fyrverkerier i Stockholm Skansen
En idyllisk vy över Stockholm med förra årets nyårsvärdar. Foto: @skansen, Instagram.

På Skansen kan du njuta av ett traditionsenligt firande. Utöver en utsikt över Stockholm så är det dessutom fullt program på Sollidenscenen. Du kan uppleva framträdanden av kända artister och den traditionsenliga dikten skriven av Alfred Tennyson läses i vanlig ordning upp vid tolvslaget. Det här firandet kan du även ta del genom tvrutan via SVT om du inte kan ta dig ut för att uppleva fyrverkerier i Stockholm.

Vill du ha fler tips? Här kan du fira nyår i Stockholm.

nyår
skansen
skeppsbron
nyår stockholm 2022
nyår stockholm
utsiktsplats stockholm
fyrverkerier i Stockholm
fjällgatan
skinnarviksberget