GÅ TILLBAKA

Allt du vill veta om nya Frösåker Hotell

4 år sedan
Allt du vill veta om nya Frösåker Hotell

Frösåker Golf & Countryclub hittar vi nyheten Frösåker Hotell Anno 1800. Där bor du bekvämt i rymliga rum med genomtänkta detaljval mitt i golfparadiset vid Mälaren. Hotellet med dess rustika känsla är en mötesplats för alla. Med deras utmanande 18-håls bana, spännande korthålsbana, custom fitting, utomhuspadel, event/konferensmöjligheter från 4-600 personer, är Frösåker Golf & Countryclub något du inte vill missa. Inför premiäröppningen av hotellet berättar Caroline Lif mer om konceptet som är huvudansvarig för hotellet. 

Vad är Frösåker hotell?

– Frösåker hotell består av 15 dubbelrum, tre sviter, samt en separat boutiquedel, en våning med fyra dubbelrum i anslutning till ridhuset på gården. Det är ett golfhotell, vår målgrupp är golfare som söker det lilla extra. Vi erbjuder en upplevelse, inte bara en övernattning. Vår fantastiska golfbana är rankad bland bästa i landet och vi vill att anläggningen ska gå i linje med det. Det här är verkligen något utöver det vanliga, berättar Caroline. 

Restaurangen – klassiskt med det lilla extra

– Vad gäller restaurangen så har vi vårt väldigt populära grundutbud av rätter – pizza, fish and chips, räkmacka – ja, det ska vara klassiskt men det ska ha det lilla extra. Till nästa säsong blir jag ansvarig för driften av restaurangen också, så i år suger jag in all inspiration och kunskap jag kan ifrån nuvarande krögare och spånar ständigt på idéer för att kunna fortsätta utveckla den, förklarar Caroline. 

Drömmen om hotellet

-Att det ska finnas ett hotell här har varit en dröm sedan 1989. Vid flera tillfällen har det ritats och planerats, men med fullt fart på andra håll så har man väntat. Hotellet är alltså väldigt efterlängtat och det har märkts under hela processen, kärleken till bygget fanns redan innan grunden färdigställdes. Det har verkligen varit ett fantastiskt projekt, att se allting växa fram från idé till verklighet, säger Caroline med ett stort leende. 

Rummen – rustikt, elegant och med en modern touch

– Hotellrummen beskrivs som rustika, ladans karaktär har varit väldigt viktig att bevara. Men alla detaljer i varje rum är noggrant utvalda för att bevara en elegant och genuin känsla. Det är frun och dottern i ägarfamiljen som har designat allting, Lotte och Rebecca Ral. De har tillsammans med ägare Christer och klubbchefen Stefan Hult styrt projektet från början till slut. Det har varit väldigt roligt att arbeta med dem, jag är så imponerad. Rummens rustika karaktär kan man märka är väldigt påverkad av ladans struktur, storleken och utseendet av rummen har behövt anpassas efter befintliga fönster och väggar, berättar Caroline. 

Konferens med fantastiska vyer

– Tanken är att satsa på konferensdelen från och med nästa år. Ridhuset kan göras om till en eventlokal för upp till 600 personer. Där finns även en exklusiv våning, Frösåkers boutique-del Bon Ami, som man kan hyra för ledningsgruppsmöten eller mindre konferenser, där det finns plats för 30 personer vid samma bord. Sedan kan även gästerna bo kvar i dubbelrum som finns där på våningen för upp till 8 personer. Det är verkligen en unik våning med högt i tak och stora fönster där du blickar ut över solnedgången över linksbanan åt ena hållet och över den spektakulära ridbanan åt det andra hållet. Även klubbhuset kommer ha möjlighet till konferens, men vi får se hur allting utvecklas nu i tider som dessa innan vi tar nästa steg, säger Caroline. 

Till Frösåker är alla välkomna

– Från och med den 12 augusti kan man boka boende på Frösåker hotell! Hit är alla välkomna. Jag rekommenderar alla att testa på golf, det är en fantastisk sport där du är ute i naturen i fyra timmar samtidigt som du umgås med kompisar, familj eller nya bekantskaper. För dig som är helt ny för golf så kan man testa på sporten genom vår linksbana, range eller varför inte ta med familjen på ett varv genom vår lilla fotbollsgolfbana, perfekt nu i semestertider säger Caroline avslutningsvis.

Öppningsdatum: 12 augusti. 
Adress: Frösåker Gård, Västerås

frösåker hotell
frösåker hotell västerås
frösåker golf & countryclub
golf
hotell
hotell västerås