GÅ TILLBAKA

Upptäck Frösåker Anno 1800

2 år sedan
Upptäck Frösåker Anno 1800

Frösåker Golf & Countryclub hittar vi Frösåker Hotell Anno 1800. Där bor du bekvämt i rymliga rum med genomtänkta detaljval mitt i golfparadiset vid Mälaren. Hotellet med dess rustika känsla är en mötesplats för alla. Med deras utmanande 18-håls bana, spännande korthålsbana, custom fitting, utomhuspadel, event/konferensmöjligheter, är Frösåker Golf & Countryclub något du inte vill missa. Nu har de även öppnat deras restaurang Frösåker Anno 1800 där du kan njuta av läcker mat och dryck. 

Caroline Lif som är huvudansvarig för restaurangen och hotellet berättar med hjälp av Charlotte Ral, som driver Interior Design, om interiören, menyer och varför du bör besöka Frösåker Anno 1800.

“Låter besökarna känna hur väggarna andas historia”

– Eftersom hela gården och golfanläggningen är ett familjeföretag och drivs av familjen Ral så känns det extra viktigt att jag som inredningsarkitekt har valt att skapa en miljö som framhäver den ursprungliga arkitekturen, men även ger gästerna en behaglig upplevelse av den vackra natur som återspeglas genom de stora fönsterpartierna. Jag känner dessutom ett ansvar gentemot min familj, och även svärfar 94 år/fjärde generation, som åkt häst och vagn upp på ramperna för att lassa av hö på skullen, genom att skapa en utbyggnad som låter besökarna känna hur väggarna andas historia. De långa stenramperna skall belysas så att man även på kvällen ska kunna se de vackra stenpartierna, berättar Charlotte Ral som har designat och skapat allt i den nya restaurangen. 

@frosakercountryclub, Instagram

Mycket tanke bakom detaljerna 

– För mig är en lyckad inredning då man upplever det man kommer till för att göra och i det här fallet är det att umgås njuta av mat och en behaglig känsla. Då är det mycket som måste stämma exempelvis är akustiken oerhört viktig, sittkomforten lika så. Har exempelvis låtit göra matborden något lägre än standard så att man inte sitter för lågt. Belysningen och färgsättningen bidrar naturligtvis till rätt stämning. Heltäckningsmattan ”Evergreen” är designad av designern Ulla Holland på 70-talet och har varit min favorit matta sedan dess.

-Alla möblerna är utvalda med omsorg (matsalen 50 sittplatser) där kvalitet är viktigt, på uteserveringen (32 sittplatser) har jag valt ”dryckerstolar” som är handflätade av italienska kvinnor ett riktigt hantverk och med hög hållbarhet, förklarar Charlotte.

– Som Charlotte nämnde så har inglasningen 50 sittplatser i en luftig och lugn atmosfär, det är väldigt roligt att arbeta i den nya delen. Den blev verkligen perfekt, låg och mjuk ljudvolym, ett enormt ljusinsläpp och snygga och bekväma möbler. Folk som besökt oss hittills är väldigt positiva, fortsätter Caroline. 

Menyn du inte vill missa

– Vår meny är ganska liten, men förändras ofta. Vi har många stammisar, både medlemmar och gäster som bor i området. Vissa klassiker finns alltid, hemrullade köttbullar med gräddsås, rimmad lax med en krämig dillstuvad potatis och vår saftiga bacon- cheeseburger, säger Caroline.

En bred dryckesmeny med något för alla 

– Öl är en favorit på golfbanan, vi erbjuder öl ifrån Coppersmith, både på fat och på burk/flaska, missa inte heller vår egna Frösåker Mulligan. Självklart har vi en noga utvald vinlista också med varierat utbud där vi satsat på att våga ha lite högre kvalitet då jag sett en efterfrågan, många uppskattar att få hjälp att matcha bra viner till kökets goda mat. På drinklistan hittar du ”Greenkepers punch”, ”Rhubarb Hook” och några andra golfbaneinspirerade smakupplevelser till drinkar, och självklart en rad olika varianter på GT som är så gott nu på sommaren, berättar Caroline om drinkmenyn. 

Carolines tips! 

@frosakercountryclub, Instagram

– Jag har två sensommartips: Vår takterrass! Och spela padel hos oss! Det är oslagbart med utomhuspadel, avsluta med en lång och härlig lunch, och varför inte bo kvar på vårt mysiga hotell och njuta lite längre. Kom och hemestra med oss! Bara häng i en härlig miljö och ät och drick gott, eller för dig som vill aktivera dig mer så finns, golf, padel och närhet till fina vandringsleder/löpspår och bad, säger Caroline avslutningsvis. 

Adress: Frösåker Gård, Västerås

 

frösåker golf & countryclub
frösåker anno 1800
caroline lif
charlotte ral