GÅ TILLBAKA

Förverkligade sin dröm om Salladsmagasinet

2 år sedan
Förverkligade sin dröm om Salladsmagasinet

Ett ställe där det går snabbt och smidigt att handla lunch, men som samtidigt har en skönt avslappnad atmosfär där maten samtidigt är nyttig, vällagad och smakar gott – allt detta hittar man på Salladsmagasinet!

År 2018 öppnade Salladsmagasinet på Hälla. Guestro har fått en inblick i konceptet berättat av ägarna bakom satsningen, Mattias Lindh och Niklas Bussert, som sedan tidigare är goda vänner och grannar och nu även kollegor.

Så, hur kom tanken om Salladsmagasinet?

– Vi kände att vi båda var redo för att testa något nytt och ville driva eget. Vi har haft en del idéer, och jag som tidigare arbetat som säljare har kört förbi Hälla dagligen och sett möjligheten med att öppna ett ställe som fokuserar på ett lite nyttigare lunchalternativ. Därför valde vi att starta Salladsmagasinet, ett ställe där du kan käka vällagad mat i form av soppa, sallader och mackor, berättar Mattias.

Skilda arbetslivserfarenheter i kombination – en succé för verksamheten!

Mattias har arbetat inom restaurangbranschen tidigare och är grund och botten kock och krögare. Niklas har tidigare arbetat med företagsutveckling inom robotindustrin. Med Mattias kunskaper inom köket och Niklas erfarenheter av att driva företag kände de att de tillsammans har den kompetens som krävs för att starta eget i restaurangbranschen. Kombinationen av att de själva saknade ett nyttigt och snabbt lunchhak resulterade i en idé om ett eget ställe.

Under hösten 2017 började idén att ta form ordentligt och under vintern började renoveringen av den lokal de hittat på Hälla, placerad bredvid Max hamburgare.  

– Strax efter jul var vi klara och i början av januari öppnade vi äntligen för lunchgäster, berättar Niklas.

Vilka var planerna framåt för er?

Vi har  haft många planer som legat i fokus. Först och främst behövdes alla rutiner sättas på plats ordentligt, men sedan har vi en konstant strävan efter att göra Salladsmagasinet till ett skönt ställe att hänga på. Vi började med att kicka igång en utkörningsverksamhet där det ingår att enkelt beställa sin lunch via vår webbsida. Även cateringverksamheten har vi haft pågående ,påpekar Mattias.

– Om våren och somrarna erbjuder vi gästerna att sitta utomhus och käka lunch i solen. I lokalen finns en garageport som vi har valt att behålla och målat om för en unik touch och ingång, säger Niklas med glimten i ögat.

Adress:

Fältmätargatan 22, 721 35 Västerås

 

Nyheter
Salladsmagasinet
Mattias Lindh
Niklas Bussert
Salladsmagasinet Västerås