GÅ TILLBAKA

Fira Våffeldagen i Katrineholm. Här är de bästa ställena att äta våfflor!

4 månader sedan
Fira Våffeldagen i Katrineholm. Här är de bästa ställena att äta våfflor!
Våffeldagen är en högtid som firas i Sverige den 25 mars varje år för att hylla den läckra rätten som vi alla älskar – våfflor. Ursprungligen härstammar våfflor från Belgien, men de har blivit en del av vår matkultur och många svenska caféer och restauranger erbjuder våfflor på menyn. Historien om Våffeldagen Ursprunget till Högtiden kan spåras till Sverige, där den är känd som ”Våffeldagen”. Helgdagen firas traditionellt den 25 mars, som också är Jungfru Marie bebådelsedag i den kristna kalendern. Det anses att kopplingen till våfflor uppstod eftersom ordet ”våffla” låter liknande ”Vårfrudagen”, vilket betyder ”Jungfru Marie dag”. Att fira Våffeldagen Våffeldagen firas på olika sätt i olika länder. I Sverige är det vanligt att äta våfflor med vispgrädde och sylt eller med rökt lax eller kaviar. I USA firas National Waffle Day den 24 augusti genom att njuta av våfflor på olika sätt, från klassiska amerikanska våfflor med sirap till kreativa skapelser som kyckling och våfflor eller våffelsandwiches. I Norge firas våffeldagen den 28 februari och kallas för ”Vaffeldagen”. Traditionellt äter man våfflor med ost och skinka eller med sylt och rømme (sur grädde). I Frankrike är våfflor en del av den regionala matkulturen i norra Frankrike och kallas för ”gaufres”. Våfflor serveras ofta med choklad eller grädde och kan även fyllas med ost eller skinka. I Belgien är våfflor en nationalrätt och firandet av våffeldagen är mycket populärt. Belgiska våfflor är oftast tjockare och större än vanliga våfflor och serveras ofta med grädde, choklad eller frukt. I Holland firas våffeldagen den 29 mars genom att man äter våfflor med sirap eller med en salt topping som rökt lax eller räkor. Vart kan man hitta Katrineholms bästa våfflor? Vi har samlat ihop några av de mest populära och unika våffelrestaurangerna i Katrineholm för att du ska kunna hitta den perfekta platsen att njuta av den svenska klassikern.

Chicago Café & Biljard

Foto: @ChicagoCafé/Facebook
En oslagbar kombination av god mat, gott kaffe, super trevlig atmosfär och BILJARD En oslagbar kombination av god mat, gott kaffe, super trevlig atmosfär och BILJARD Adress: Vasavägen 9, 641 31 Katrineholm

Espresso House

Foto: @espresshouse, Facebook
Foto: @ChicagoCafé/Facebook Trevlig atmosfär, mysigt och utbudet bra. Adress: Köpmangatan 17, 641 30 Katrineholm

Choco Meme

Foto: @chocomeme, Facebook
Choco MeMe ligger i Katrineholm och är en Café, Crêpes, Våfflor restaurang som serverar Lunch, Fika. Besök på Guestro.se » Adress: Köpmansgatan 14, 641 30 Katrineholm.

Fotografens café & bistro

Foto: @fotografenscafe, Facebook
En makalös oas mitt i centrala Katrineholm. White guide nominerat cafe/restaurang med ett brett utbud av goda maträtter, bakverk och drycker. Fantastisk inspirerande miljö. Läs mer på Guestro.se » Adress:  Köpmangatan 12, 641 30 Katrineholm

Fridhems kaffestuga

Foto: @fridhemskaffestuga, Facebook
Super mysig kaffestuga med goda pannkakor och våfflor. Adress: Sköldingeby 1, 640 24 Sköldinge Våffeldagen är en rolig och läcker högtid som firar den älskade våfflan i alla dess former. Firandet av våffeldagen är en tradition som började i Sverige under 1600-talet och spridit sig över hela världen. Oavsett om du föredrar dina våfflor söta eller salta finns det oändliga sätt att njuta av denna läckra godsak på Våffeldagen och därefter.
våffeldagen
choco meme
våfflor i katrineholm
fira våffeldagen
chicago café och biljard
fotografens café bistro
fridhems kaffestuga