GÅ TILLBAKA

Här är avsmakningsmenyerna att uppleva i Västerås

2 år sedan
Här är avsmakningsmenyerna att uppleva i Västerås

Vi har listat restauranger med avsmakningsmeny i Västerås, där smaken från timmarna på restaurangen länge lever kvar i minnet. Nedan hittar du restauranger med fokus på fine dining i Västerås; allt ifrån en fyrarätters komponerad av kocken eller en exklusiv tiorätters som tillagas precis framför dig. Passar för en större grupp vänner till den som önskar lyxig egentid på restaurang.

Fine dining: 

När en restaurang erbjuder rätter som baseras på speciella tekniker, råvaror som är säsongsbetonade eller helt enkelt utöver det vanliga i en fantastisk atmosfär. 

FRANK

Hit kommer du om du vill ha en överraskning till fyrarättersmeny där du endast gör valet om du önskar kött eller fisk till huvudrätt – eller helt vegetariskt förstås. Du får avnjuta två förrätter, en huvudrätt och en dessert.

Frank avsmakningsmeny

Det går att välja till ett dryckespaket som passar till rätterna. Men med eller utan dryck kan du lugnt luta dig tillbaka med känslan av avspänning i denna intima miljö som utmärker Frank.

”Här gäller enbart reglerna av den enda som äger – Frank rules. Det är nämligen den enda menyn som serveras på restaurangen.”

Adress

Stora Torget 3, Västerås.

Bokning

Via hemsidan eller på telefon 021-13 65 00.

NOM

Denna upplevelse bjuder helt och hållet på kockarnas val av rätter liksom drycker. Man sitter i en miljö med lagom dämpad belysning i ett valv med tegelväggar – otroligt mysig och smakrik upplevelse!

NOM avsmakningsmeny

”Hit kommer du tillsammans med några nära och kära på minst fyra personer för en upplevelse kallad för Chef’s table.”

Adress

Stora gatan 42, 722 12 Västerås.

Bokning

Via hemsidan till [email protected] eller på telefon 021-12 35 52.

PRÅMEN

Pråmen erbjuder rätter vars råvaror är närproducerade och beroende av vad som är bäst i säsong. Menyn bestäms helt av kockarna på båten och du måste boka bord för att kunna njuta av dessa ljuvliga skapelser, men det går självklart att anpassa rätterna vid allergier eller andra preferenser. Det går även att välja till ett passande dryckespaket till rätterna som serveras.

Pråmen avsmakningsmeny

”Närmare kommer du inte Mälaren än genom denna restaurangbåt. Här bjuds det på en avsmakningsmeny bestående av minst tio rätter.”

Adress

Färjkanalen, kajplats 1-3, 722 10 Västerås.

Bokning

Via hemsidan eller på telefon 021-44 84 999.

THE NUTMEG HOUSE

Kan du inte bestämma dig för om du önskar ha en hemmakväll eller gå ut på restaurang? Du behöver inte välja! The Nutmeg House är en hemmarestaurang i Västerås som välkomnar middagsgäster för en exklusiv femrätters middag.

The nutmeg house avsmakningsmeny

Du får veta att det serveras snacks till fördrinken och kaffegodis till kaffet, men resten av menyn är hemlig och komponeras helt av den OS-guld och VM-guld vinnande kocken Christoffer Magnus Domeij.

”Här kan du verkligen känna dig som hemma. Som mest kan ni vara en grupp på 12 personer som avnjuter denna femrätters middag, men slipper disken! All dryck tar man med själv.”

Adress

Muskotvägen 4, 724 65 Västerås

Bokning

Via hemsidan eller på telefon 076-766 68 98

ESSENCE

Stefan Taylor, som tidigare drivit Västerås Dinner Club, öppnar upp sin andra restaurang Essence. Liksom Dinner Club serverar Essence en läcker och hemlig meny i en atmosfär som låter dig ta en del av tillagningen. Den här gången erbjuds sju rätter, tre är signaturrätter av Stefan som förblir fasta på menyn och varierar endast efter säsong. De andra fyra rätterna kommer bytas dagligen och fokus på att dra nytta av bra och fräscha råvaror. Menyn serveras i ett förseglat kuvert som du får under middagen. Det är en fantastisk upplevelse du kommer minnas länge. Öppnar snart i ny lokal.

”Smak, konsistens, teknik och presentation spelar enorm vikt i alla rätterna”

Adress

Kopparlundsvägen 4 , 72130 Västerås

Bokning

[email protected] eller på telefon 073-610 01 14

BISTRO VINOTEKET

Bistro Vinoteket har Sveriges bredaste vinlista till antal länder, nämligen 47 stycken med 350 olika sorter. Star Wine List, internationell vinguide, rekommenderar Bistro Vinoteket och tipsar även om deras VIB-list, som betyder Very Important Bottles, där sällsynta och exklusiva viner ingår.

Bistro Vinoteket Avsmakningsnmeny

Bistro Vinoteket erbjuds en avsmakningsmeny som de kallar för ”Sommelier’s Choice”. Köksmästare och sommelierer på vinoteket har tillsammans provat fram diverse rätter och dryck för den ultimata smakupplevelsen. Avsmakningsmenyn behöver bokas minst en dag i förväg och går att ordna för ett sällskap uppemot 12 personer.

”Sommelier’s Choice är en upplevelse i doft, smak och presentation.”

Adress

Karlsgatan 4, 722 14 Västerås

Bokning

Via hemsidan eller [email protected]

Pråmen
The Nutmeg House
essence
fine dining
fine dining västerås