GÅ TILLBAKA

Vad är fine dining?

4 år sedan
Vad är fine dining?
Foto: Carl Lemon, @carllemon på Instagram. 

Den här veckan delar Christoffer Magnusson Domeij, som driver The Nutmeg House, med sig av vad fine dining innebär och hur du kan uppleva det hos honom. 

Vad är skillnaden mellan fine dining och dining? 

Fine dining kännetecknar tycker jag en restaurang där allt samspelar, miljö, mat oftast med en avsmakningsmeny, service och exklusivitet. Idag känns det som att folk vill ha det mer uppsluppet inte så strikt och stramt med servitörer och kockar som får en att känna sig obekväm. Dining är för mig mer vanlig folklig krog där maten, atmosfär och umgås med sina vänner är focus. 

Viktigaste är att…

Viktigaste för mig om jag går under kategorin fine dining är att gästen ska känna sig bekväm och väl omhändertagen, nästan bortskämd, och att maten är god och överraskande. Samma gäller det som för mig som kock när jag går på den typ av krog. 

Fine dining Västerås
Bilder tagna innan Covid-19. Foto: @the_nutmeg_house på Instagram.

Upplev The Nutmeg House

När man besöker The Nutmeg House så får man uppleva en 5-rätters plus snacks och kaffegodis i en intim miljö med hemma hos känsla. Det är mat som är lagad efter säsongens råvaror och där det mesta handlas lokalt men tar influenser från olika delar av världen. Ibland är det temakvällar och då kan det vara till exempel ett land eller flera länder som återspeglas i meny. Varmt välkomna att boka din upplevelse hos mig på The Nutmeg House.

 

The Nutmeg House i Västerås

The Nutmeg House drivs av Christoffer Magnusson Domeij som tillsammans med Stockholm Culinary Team vunnit OS-Silver, OS-Guld och VM-Guld. Med Christoffers dryga 20 års erfarenhet inom branschen är väntelistan till hans hemmarestaurang väl värd väntan.

Framtill nästa artikel i denna artikelserie kan du följa Christoffer på hans Instagram.

The Nutmeg House
fine dining
dining