GÅ TILLBAKA

Fereshteh Ghanbar Pour: ”Jag är glad att jag vågade ta steget”

2 år sedan
Fereshteh Ghanbar Pour: ”Jag är glad att jag vågade ta steget”

Fereshteh Ghanbar Pours kärlek för bakverk är något som funnits med henne sedan barnsben. Idag är hon konditormästare med snart 25 års erfarenhet inom branschen. Kärleken och glädjen för bakverk nådde en milstolpe 2012 när hon bestämde sig för att öppna eget. Vi berättar mer om Fereshtes resa.

Konditorn som älskar att kreativa mästerverk

Sedan 10 år tillbaka driver Fereshteh sitt egna konditori och café. Hon har dessutom arbetat som utbildad konditor och bagare i över två decennier. Idag har Fereshteh titeln konditormästare, som hon haft sedan elva år tillbaka.

– Jag älskar att skapa konst och göra sådant som själen blir glad av och som andra människor också uppskattar. Innan jag utbildade mig och fortfarande bodde med mina föräldrar bakade jag väldigt mycket och ofta. Jag gjorde egna tårtbottnar, sockerkakor, kakor i massor av olika färger. Vi behövde aldrig köpa hem sött, berättar Fereshteh i en tidigare intervju.

”Jag älskar att skapa konst och göra sådant som själen blir glad av”

”Jag är glad att jag vågade ta steget”

– År 2012 bestämde jag mig för att starta och driva eget. Det var något som var skrämmande samtidigt som det var ett spännande äventyr. Jag är glad över att jag vågade ta det steget och att jag utvecklats så mycket under den här tiden. Tänk att det nu gått 10 år sedan dess, berättar Fereshteh.

Ett hantverk med passion och kärlek

– Jag har gjort så många spännande tårtor och min favorit är Game of Thrones-tårtan som jag gjorde för min son på hans 20-års dag. Den tog mig två veckor att göra då allting var handgjort i marsipan, från tronen till draken, berättar Fereshteh.

Fereshteh gör fantastiska tårtor och är känd för dessa. Det är ett sant hantverk som ligger bakom dessa ätbara skapelser. En otrolig noggrannhet krävs för att lyckas med de fantastiska tårtorna. Fereshteh anordnar varje år en tårtbuffé vid olika tillfällen för hennes stora fokus är även att människor ska ta en stund i vardagen och koppla av. Hon menar därför att tårtbufféerna är det perfekta tillfället för detta. Det brukar anordnas vid mors dag, alla hjärtans dag och vid advent.

”Det är magiskt att se alla bakelser och tårtor på ett och samma bord och när doften av bakverk fyller rummet”

Fereshteh konditori och café erbjuder plats för små som stora sällskap och har en avslappnad atmosfär. Perfekt att svänga förbi för att få en egen stund eller för att samlas med vänner och familj över en fika.

– Det bästa jag vet är när gäster går ut med ett nöjt leende, det är det som får mig att älska det jag gör, säger Fereshteh.

Fereshteh Konditori och café
Tårtbuffé
Fereshteh Ghanbar Pour
tårtor
Fereshteh konditori och cafe västerås