GÅ TILLBAKA

Fereshteh är konditorn som skapar konstverk av tårtor och bakelser

ett år sedan
Fereshteh är konditorn som skapar konstverk av tårtor och bakelser

FERESHTEH KONDITORI & CAFÉ. Fereshteh är konditor mästaren och bagaren med 24 års erfarenhet inom branschen. På söndag firar Fereshteh Konditori & Café 7-års jubileum med en stor tårtbuffé som är efterlängtad av många.

Fereshteh är konditorn som älskar att skapa konst

I snart över ett decennium driver Fereshteh sitt egna konditori och café. Hon har dessutom arbetat som utbildad konditor och bagare i över två decennier. Idag har Fereshteh titeln Konditor Mästare, som hon haft i snart 15 år tillbaka.

– Jag älskar att skapa konst och göra sådant som själen blir glad av och som andra människor också uppskattar. Innan jag utbildade mig och fortfarande bodde med mina föräldrar bakade jag väldigt mycket och ofta. Jag gjorde egna tårtbottnar, sockerkakor, kakor i massor av olika färger. Vi behövde aldrig köpa hem sött, skrattar Fereshteh.

Ett äventyr med att driva eget

– År 2012 bestämde jag mig för att starta och driva eget. Det var något som var skrämmande samtidigt som det var ett spännande äventyr. Jag är glad över att jag vågade ta det steget och att jag utvecklats så mycket under den här tiden. Tänk att det nu gått sju år sedan dess! Det ser jag fram emot att få fira med alla gäster, berättar Fereshteh.

Fereshtehs tårtor är konstverk i sitt slag

– Jag har gjort så många spännande tårtor och min favorit är Game of Thrones-tårtan som jag gjorde för min son på hans 20-års dag. Den tog mig två veckor att göra då allting var handgjort i marsipan, från tronen till draken, berättar Fereshteh.

 

 

”Det bästa jag vet är när gäster går ut med ett nöjt leende, det är det som får mig att älska det jag gör.”

 

Adress:

Gunnilbogatan 4, 723 40 Västerås

 

Fereshteh Konditori & Café Västerås
Fereshteh Konditori & Café
Tårtbuffé
Fereshteh Ghanbar Pour