GÅ TILLBAKA

GUIDE: Familjevänliga restauranger och caféer i Västerås

2 år sedan
GUIDE: Familjevänliga restauranger och caféer i Västerås

Foto: @gaggeskagarden, Instagram.

Detta är en guide där vi listar olika verksamheter. För att säkerställa att verksamheterna har öppet, hänvisar vi till deras egna hemsidor och sociala medier.

Vi har tagit fram en guide över familjevänliga restauranger och caféer i Västerås. Nedan listar vi restauranger och caféer i Västerås där magarna mättas i familjär atmosfär. Letar du efter barnmenyer, lekrum eller djurvänliga caféer så att hela sällskapet kan haka på? Sluta leta, nedan har du en samlad guide.

Djäknebergets restaurang

Djäknebergets restaurang erbjuder klassisk husmanskost och med en utsikt över Västerås stad som är svår att slå! Det finns även tillgång till dansbana, bangolf och lekpark för ytterligare aktiviteter vid restaurangen.

@djakneberget, Instagram.
Adress

Djäknebergsgatan 10, 724 61 Västerås

Wåffelbaren 

Finns det en härligare kombination än våfflor och glass? Njut av dessa härliga mästerverk hos Wåffelbaren beläget hos Bygdens bageri. Det finns olika kombinationer och du kommer definitivt vilja prova alla varianter efter du smakat din första våffelglass. Perfekt för både stora och små!

@waffelbaren, Instagram.

Adress: Björnövägen, Västerås

Gäddeholms Café

I närhet till Mälaren hittar du Gäddeholms café i ett av de gamla stallen som inretts till ett mysigt café. Njut av en god glass i sommarvärmen i en härlig lantlig herrgårdsmiljö nära Mälaren.

Adress: Gäddeholms Gård 3 C, Västerås

Under stora eken

Ett café värt en utflykt. Falurödfärg, vita knutar, åkermark och grönskande natur. Som hämtat ur en Astrid Lindgren saga har denna oas putsats fram ett stenkast från Västerås bebyggelse. En plats för skratt och lek oavsett ålder – och fantastiska glasskreationer såklart!

Adress: Under stora eken, Västerås.

Fiskarfruns café 

Fiskarfruns Café har under åren utvecklats mer till en restaurangverksamhet. Här serveras fisktallrikar som består av rökt fisk med diverse tillbehör, matiga smörgåsar och det bakas kaffebröd på plats. Du kan även njuta av goda våfflor och glass. Hela anläggningen är anpassad för rörelsehindrade med ramper och handikapptoalett. Idag är de en av Sveriges mest eftertraktade leverantör av insjöfisk direkt till välrenommerade restauranger.

Adress: Ängsö skurusund 1, Västerås

MARIA THERESE – Ett litet bageri

Therese Linder som driver café- och butiksverksamheten beläget på en av Västerås city’s mysigaste gator. Här kommer du överösas av en kärleksfull atmosfär, du ska känna dig som en i familjen. Therese är tidigare känd för sina bakverk, bröd och tårtor som ofta är klassiska med en tvist och är vackra att beskåda. Dessutom något hon kommer att fokusera på är att alla ska kunna avnjuta något gott, oavsett om man är vegan, gluten- eller laktosintolerant. Senaste nytt är att hon gör egengjordglass i fantastiska smaker. Alla glassar är dessutom glutenfria och veganska. Therese egna favorit är Chunky Thor – Vaniljglass med bitar av chokladboll toppad med grädde, chokladsås och rostad kokos.

Adress:  Kungsgatan 2, Västerås

SYSTRARNA ERICSSON

På IGOR hittar man bageriet Systrarna Ericsson med två enheter. Det ena finns på entréplan och på våning två ligger det större fiket. Här bakas allt för hand på ett traditionellt och hantverksmässigt sätt och du hittar dessutom en lekplats i närheten för minstingarna.

ADRESS

Vasagatan 25, 722 15 Västerås.

Systrarna på Gaggeska gården 

Ute på Vallby Friluftsmuseeum hittar du Systarna på Gaggeska Gården. Ta en promenad ute i den härliga naturen och njut av en välförtjänt fika. Du hittar klassisk fika och lunch för hela familjen här!

@gaggeskagarden, Instagram.
Adress

Skerikesvägen 2, 724 80 Västerås.

Fereshteh Konditori & Café

Fereshteh är konditorn som själv tillverkar alla bröd och bakelser på detta café där smak och kvalité är en självklarhet!

På det här mysiga caféet finns allt ni kan önska från ett fik. Tårtor, bakelser, kakor, smörgåsar, sallader och pajer.

Adress

Gunnillbogatan 4, 723 40 Västerås

Global Living

Letar ni efter ett mysigt café beläget mitt i city så har ni hittat rätt! Hit kan alla vänner komma, från stora till små, men också våra fyrbenta kompisar (hundar såklart) är välkomna. Här finns hembakat bröd, smörgåsar eller kaffe värt en påtår eller två. Och för att inte tala om bakelserna. Tårtor och bakelser i mängder.

Adress

Smedjegatan 13, 722 13 Västerås

Kajplats 9

Vid hamnen i Västerås hittar du Kajplats 9, ett brasserie med stor inriktning på fisk- och skaldjur. Utsikten över Mälaren sätter pricken över i:et för ditt besök! Har ni olika smakpreferenser kan Kajplats 9 med största sannolikhet erbjuda något för alla. Här serveras allt från havets läckerheter, klassisk husmanskost och säsongsanpassade kötträtter.

Adress

Sjötullsgatan 2, 722 10 Västerås

Pinchos

För er som vill testa på en lite futuristisk feeling är Pinchos restaurangen att gå till. Detta är nämligen Sveriges första app-restaurang, alltså helt kontantfri där det mesta går att göra via telefonen. Allt från att titta på menyn till att betala och därmed samla bonuspoäng! Pinchos vet om att ingen kan gilla allt, men alla kan gilla något! Här finns något från världens alla kök! Allt ifrån quesadillas till dumpling, eller varför inte plankstek?

Adress

Stora Torget 5.

Spicy Hot

Asiatisk mat och som Spicy Hot själva beskriver det: alltid nulagat!

Adress

Som tur är finns Spicy Hot på tre adresser i Västerås: Sturegatan 20A, Källgatan 11, Stockholmsvägen 144 A.

Saluhallen Slakteriet

Saluhallen Slakteriet erbjuder något för alla. Välj bland ett stort utbud restauranger som har något för alla smaker och preferenser.

Adress

Slakterigatan 6-10.

Kajplats 9
Spicy Hot
Kajens Café
Agrill Västerås
Veggoköket
Pinchos Västerås
Pinchos
Ribhaus
Aurora Sushibar
Spicy Hot Västerås
Restaurang Västerås
Happy Noodle +
Djäknebergets restaurang
Kajens Café Västerås
Hamburgerbruket
Hamburgerbruket Västerås
GD Mood
NOM Västerås
Saluhallen Slakeriet
Barnmeny
Barnrätter
Höstlov
Bra Hak burgers Västerås
Feresteh Konditori Västerås
Feresteh Konditori
Haus Burger
Café Bakpasset