GÅ TILLBAKA

Ett av Västerås bästa fika-ställen som få känner till!

ett år sedan
Ett av Västerås bästa fika-ställen som få känner till!

Om du är sötsugen och råkar vara i Västerås, så är Maria Therese ett bageri/café du inte får missa. Denna charmiga pärla är belägen i hjärtat av staden och har en helt unik karaktär, mycket tack vare människorna du möts av så snart du kliver in genom dörren.

Konceptet var på vår radar redan för två år sedan i samband med att det öppnade, redan då var det tydligt att det skulle bli något unikt. Nu har verksamheten mognat och rört sig i helt rätt riktning. Therese Linder (grundaren & ”bagerskan”) har lyckats skapa något som vi spår inom en snar framtid kan bli en av Västerås självklara destinationer.

@mariathereseettlitetbageri, Instagram & hemsida

Maria Therese specialiserar sig på utsökta bakverk och annan fika, tillagad med lokalt fokus. Bageriet är känt för sina delikata bakelser och tårtor, det märks att man verkligen brinner för hantverket, ofta hittar man nya kreationer varje dag.

Mjukt och fluffigt med lagom mängd av allt är en sammanfattning på det mesta som serveras. Lite otippat så hittar man även riktigt utsökt kaffe här, baristan visar sig komma från Italien och kan passionerat argumentera för hur riktigt kaffe ska smaka! 

Men bakelserna är bara början på bageriets utbud. Maria Therese – Ett Litet Bageri erbjuder också matiga alternativ till frukost och lunch, ett plus i kanten är att lunchen är helt vegetarisk!

Det mesta som serveras tillagas från grunden på plats, vissa recept har gått i arv genom generationer och andra är unika kreationer som du bara kommer att få uppleva här. Ber man om hjälp med sitt val av fika så får man en ordentlig och målande genomgång som lämnar en bestående feel-good känsla. 

Det som skiljer Maria Therese från andra bagerier är inte bara kvaliteten på maten och fikat, utan också den varma och välkomnande atmosfären. Bageriet är lagom litet och mysigt, en välkommen kontrast mot Västerås hav av tråkiga café-kedjor eller industriella hak. 

Maria Therese är inte bara ett bageri, det är en plats där människor kan mötas för att njuta av god mat, trevligt sällskap och trevliga samtal. Det är en påminnelse om att ibland kommer de bästa sakerna i livet i små förpackningar, och att de enklaste nöjena kan ge den största glädjen. Definitivt värt en omväg eller några hundra meter extra promenad!

Bilderna i denna artikel är hämtade från caféts egna hemsida eller från sociala medier.

Lunch
Café Maria Therese Västerås
fika